Diversity Derneği Kenya'da Bin 121 Çocuğu Sünnet Ettirdi

Diversity Derneği 'Bir Nefes Sıhhat, Sağlık' projesi kapsamında Afrika'da bin 121 ihtiyaç sahibi çocuğu sünnet ettirdi.

Kenya’nın Lamu Takımadaları’nda üç farklı bölgede düzenlenen sünnet organizasyonunun başarıyla tamamlandığını belirten Diversity Farklılık Derneği Lamu Takım Adaları yetkilisi Ebubekir Badawi “İstanbul Hisar Hastanesi'nden gönüllü doktorlar ve sağlık personelinden oluşan 33 kişilik bir ekip oluşturuldu. Lamu Takımadası başta olmak üzere Malindi’nin kırsal bölgelerine giderek tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları sünnet edilerek önemli bir ihtiyaç giderildi” dedi.

TÜRK İNSANININ YARDIMLARINI UNUTMAYACAĞIZ

Kenya’nın Kilifi köyünde yaşayan Salim Faid ise, Kenya’da sağlıklı bir sünnet maliyetinin 100 dolar olduğunu ve bunu ödemelerinin mümkün olmadığını kaydederek, "İnsanımız imkânsızlıklardan çocuklarını sünnet ettiremiyorlardı. Türk insanının yardımlarını unutmayacağız. Çocuklarımıza bu imkanları sunan hayırseverlere duacıyız” dedi.

“LAMU” GERÇEKTEN YARDIMA MUHTAÇ BİR BÖLGE

Diversity Farklılık Derneği Sosyal Projeler Temsilcisi Süheyb Tosun ise organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kenya'nın doğusunda bulunan Lamu Takımadaları gerçekten yardıma muhtaç bir bölgedir. 'Sağlıklı Sünnet Organizasyonu' ile şehre gelme imkânı bulamayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma gayreti içindeyiz. Sağlıksız ortamlarda ve uzun yol gidilerek sünnet olan çocukların enfeksiyon kapma riski oldukça yüksek. Bu nedenle yerinde sünnet olmaları oldukça önem arzediyor. Burada yapılan sünnet organizasyon hastalık riskini tamamen ortadan kaldırıyoruz.”

SÜNNET KORKUSU SEVİNCE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Çocukların ilk etapta korkuyla yaklaştıkları sünnet, balon, şeker ve hediyelerle sevince dönüştürüldüğünü ifade eden Tosun, Kenya sünnet organizasyonunun hayırseverlerin destekleriyle hem aileler hem de çocuklar için unutulmayacak bir anı olduğunu anlattı.

Süheyb Tosun, 2018 yılında bu tür organizasyonların sayısını artırmayı, daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Diversity Farklılık Derneği Afrika'nın 39 ülkesinde eğitim, su kuyusu, sağlık, gıda yardımları gibi sürdürülebilir sosyal ve insani yardım projeleri yürütüyor.

Bakmadan Geçme