Direnişe devam, Hattat'a selam

Dün sabah saatlerinde kuleye çıkan 2 işçinin eylemi devam ederken Hattat'a mesaj gönderdiler.

Hema’dan işten çıkartılan ve maaşlarını alamayan işçilerden Serdar Aslan ve Bülent Çevik 80 metrelik asansör kulesine çıkarak başlattıkları eylem devam ediyor. İşçileri mağdur eden şirketten ise en ufak bir ses yok.

DİRENİŞE DEVAM, HATTTAT’A SELAM

Kulede eylemde olan işçilerden Serdar Aslan, çektiği video ile maaşların ve hakların ödenmesi için Hattat’ta mesaj gönderdi.

Aslan mesajında, “Direnişin 28.saatinde Hattat Amasra 3 no’lu kuyusundan direnişe devam. Haklarımız yatana kadar adalet yerini bulana kadar eylemimiz devam edecek. Buradan direnişe devam, Hattat’a selam” gönderiyorum dedi.

Hattat Holding Enerji ve Maden Ticaret A.Ş (HEMA) tarafından işten çıkarılan 204 işçinin arasında yer alan 2 işçinin maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını gerekçesiyle 80 metrelik asansör kulesine çıkarak başlattıkları eylem sürüyor. İşçiler, şirketin 52 günlük maaş alacakları ile kıdem ve ihbar tazminatını ödemesini isterken yine kendileri gibi işten çıkarılan diğer işçiler de kulenin altında toplanarak eylem yapan işçilere destek veriyor.

İşçiler, ödemeler yapılmadan eyleme son vermeyeceklerini açıkladılar.

Maaşları ödenmeyen, tazminatlarını alamayan ve üstüne üstlük işten çıkartılarak zor durumda bırakılan işçilerden ikisi Amasra Hattat3 isimli kuleye çıkarak seslerini duyurmaya çalışıyor.



 
 

 

Bakmadan Geçme