Dikkat, kış lastiği denetimleri başladı

Uygulama ve denetimler başladı, Kış lastiği takmayan ne kadar ceza ödeyecek?

1 Aralık 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında kış lastiği uygulaması nedeniyle jandarma ve Emniyet Trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor.
Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşıyan araçların kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Nisan 2019'da sona erecek.
Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu olmamasına rağmen güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.
Cezası 625 lira
Kurala uymayan araçların işletmecilerine 625 lira ceza uygulanacak.
1 Aralık 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında uygulanacak olan kış lastiği uygulaması sonrası trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor.
Kış lastiği takmayan sürücülere 625 lira para cezası kesilecek ve ayrıca ceza kestikleri sürücülere lastik taktırmaları için 7 gün geçerli olmak kaydıyla izin belgesi verilecek.
Bartın’ın ulus ilçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri ve Ulus İlçe Emniyet Trafik ekipleri tarafından uygulamanın başlamasıyla birlikte özellikle yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve okul servis araçları sıkı denetimden geçirildi. 
Denetimler sırasında kış lastiğinin önemiyle ilgili sürücülere bilgiler verildi, konu ile ilgili broşür dağıtımı yapıldı. Uygulamaların vatandaşların can ve mal güvenliği ile düzenli bir trafik akışı için devam edeceği bildirildi.


 
 
 
 
 

Bakmadan Geçme