Dibektaş Köyünde Kestane Şöleni Yapıldı

Bartın'ın Kumluca beldesine bağlı Dibektaş Köyünde 1. Kestane Şöleni coşkusu yaşandı.

Dibektaş köyünde Arif Bayar başkanlığında düzenlenen 1. Kestane festivali sanatçı Ercan Gönültaş ve ekibinin organizasyonunda yoğun katılımla gerçekleşti.
Kestane şölenine Ulus ilçe Kaymakamı Recep HASAR, Kumluca Belediye Başkanı İsmail CAN, İlçe Emniyet Amiri İsmail ŞAHİN ve İlçe Jandarma Komutanı Berker DONGUL ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Sahne alan sanatçılar eserlerini seslendirirken kestane şölenine katılan vatandaşlara kestane kebabı ve kazanlarda pişirilen çeşitli yemekler ikram edildi. Dibektaş Köyünde eskiden kalma tarım aletleri, öküz arabaları, hızar testeresi, kilim dokuma tezgâhı ve çeşitli eşyalar vatandaşların büyük ilgisini gördü.
CAN’DAN SENEYE KESTANE VE BAL FESTİVALİ MÜJDESİ
Kestane şölenine katılan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, gelecek yıl Kumluca’da “Kestane ve Bal Festivali”  düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi;
“Beldemiz Dibektaş Köyünde düzenlenen Kestane Şölenine katıldık. Programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor misafirperverliklerinden dolayı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl inşallah, Belediyemiz ve Ulus Kaymakamlığımız iş birliği ile Kumluca Beldemizde “Kestane ve Bal Festivali” düzenlenecektir. Tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”


 
 

Bakmadan Geçme