Dev eğitim gemisi Amasra'ya geldi

Türk Deniz Eğitim Vakfı Eğitim Gemisi'nin ardından bu kez de Piri Reis Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Gemisi Amasra limanına geldi.

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi Amasra ilçesine gelerek tanıtım yaptı.
 
Açık Deniz Eğitim Staj Seferinin 3.sü için 30 Haziran 2017 Cuma akşamı denize açılan Pîrî Reis Üniversitesi Gemisi Amasra limanına demirledi.
 
Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı gemide geleceğin kaptan ve başmühendis adayları STCW (Uluslararası Denizcilik Standartları Eğitimi) eğitimi kapsamında zorunlu olan açık deniz stajını tamamlayacak.
 
Öğrenciler okul gemisi projesi ile alanında uzman denizci eğiticiler ile birlikte uygulamalı eğitim fırsatını yakalıyor.
 
192 öğrenci, 25 öğretim görevlisi var
 
Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesinden 132 ve Denizcilik Meslek Yüksekokulundan 32 öğrencinin yanısıra Türkiye’deki denizcilik alanında eğitim veren denizcilik okullarından 16 ve 7 yabancı öğrenci olmak üzere toplam 192 öğrenci gemide yer alıyor. Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 25 öğretim görevlisi eşlik ediyor.
Staj seyri 2 ay olarak belirlendi.
127.59 metre boyu, 10.870 ton deplasman ve 18.5 knot hıza maksimum sahip Piri Reis Üniversitesi Gemisi üst düzeyde eğitim imkanlarını vermek üzere donatıldı. Gemide konferans seminer, bilimsel ve sportif etkinlikler de düzenlenebiliyor.


 

Bakmadan Geçme