Cumhuriyetin 95.Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü İlimizde Coşkuyla Kutlandı...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlama programı 28 Ekim Pazar  günü saat:13:00’da Valimiz Nusret DİRİM ve Belediye Başkanı Cemal AKIN tarafından Valilik önü Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.
Protokol üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit Aileleri, Gazilerimiz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı törende Atatürk Anıtı‘na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
29 Ekim 2018 Pazartesi günü Vali Nusret DİRİM Valilik Makamında tebrikleri kabul etti.
Tebrikatın ardından; Valimiz Nusret DİRİM ve Belediye Başkanı ile tören birlikleri  halkın bayramını kutladı.
Program İstiklal Marşı ve Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.
 
Törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına ilişkin kutlama mesajı okundu.
 
Vali Nusret DİRİM törende yaptığı konuşmasında özetle “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü  büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyor, bu mutluluğu milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız Cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin sevincini yaşıyoruz. Bilindiği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır.Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle; bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu başta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Tören; günün anlam ve önemini belirten şiirler ile Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında 1 inci olan eserin okunması, yarışmalarda dereceye giren sporculara ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Bartın Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce sergilenen sporcu gösterileri ile devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; Türk Bayrağı, okul bayrak ve flamaları, askeri birlik, okullar, sporcular ve motosikletli yunus timleri tarafından gerçekleştirilen tören geçişinin ardından sona erdi.

Kemal Sabriye Ocakçı ilkokulunda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 95. yıl dönümü Bartın Kemal Sabriye Ocakçı ilkokulunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.​

Bakmadan Geçme