Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın'da törenlerle kutlandı.

Dirim: “Cumhuriyetimizi korumak en büyük sorumluluğumuz”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın’da törenlerle kutlandı. Bartın Valisi Nusret Dirim’in tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar yağmur dolayısıyla Kültür Merkezinde yapılırken Dirim, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan cumhuriyetimizi korumanın ecdadımızın mirasına sahip çıkmanın, onu gelecek nesillere aktarmanın,  milletimizin her bir ferdi için önemli olduğunu söyledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın’da törenlerle kutlandı.  Bu kapsamda ilk tören cumartesi günü Bartın Valiliği önünde gerçekleştirildi. Törende Bartın Valisi Nusret Dirim, Garnizon Komutanı Vedat Selvitop ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Atatürk anıtına çelenk sundu. İl protokolünün katıldığı tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla birlikte Türk bayrağının göndere çekilmesiyle son buldu. Dün ise Vali Dirim,  Garnizon Komutanı Selvitop, Belediye Başkanı Akın, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya başta olmak üzere makamında il protokolünün ve il erkanının tebriklerini kabul etti.
Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıl dönümü kutlamaları ise yağmur dolayısıyla Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kutlamalara Garnizon Komutanı Selvitop, Belediye Başkanı Akın, Milletvekili Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun,  AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, daire amirleri, protokolün diğer üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda Nusret Dirim yaptığı konuşmada istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan cumhuriyetimizi korumanın ecdadımızın mirasına sahip çıkmanın, onu gelecek nesillere aktarmanın,  milletimizin her bir ferdi için önemli olduğunu söyledi.
DİRİM: “GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKIYORUZ”
Ecdadımızdan miras aldığımız cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin sevincini yaşadığımızı kaydeden Nusret Dirim şöyle konuştu:
“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyor, bu mutluluğu milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız Cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin sevincini yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz hepimizin gözbebeği durumundadır.
“ 15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ VATANINA VE BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTI”
Şanlı tarihimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda kenetlenmeyi başardığımız sürece, Türk milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir. Ülkemize karşı emperyalist güçler ve taşeron örgüt FETÖ’ce  gerçekleştirilen  15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletimiz cansiparane  gayreti ile vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır.  Bulunduğumuz coğrafyada  emperyalist güçlerin planlarına karşı seyirci kalmayan Türkiye, 15 Temmuz sonrasında bölgenin kaderinin kendisi aleyhine şekillenmesine göz yummayacağını, askeri ve dış politikada attığı adımlarla olayların dışında kalmayacağını açıkça göstermiştir.
“CUMHURİYETİMİZİ KORUMAK BİZLERİN EN BÜYÜK SORUMLULUĞUDUR”
Devletimiz, milletimizin güvenliği ve geleceği için gerek yurt içi gerekse  yurtdışında her türlü tedbiri almakta, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de sınır güvenliğimiz ve bölgede ateşkesin korunması adına  atılan adımlarda hiç tereddüt etmemektedir. Böylece köklü tarihinden, zengin kültüründen ve her şeyden önemlisi  600 yıl bu topraklarda hüküm süren, bin  yıldır da bu topraklarda ayakta kalmış Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bu gün de yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı  yaymaya devam edecektir.  Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak,  milletimizin her bir ferdi için önemlidir. Bugün de aynı ruh ve kararlılıkla,  özveriyle üzerimize düşen görevi yapmak bizlerin en büyük sorumluluğudur.
 “GEÇMİŞİMİZ, GELECEĞİMİZ, DEVLETİMİZ VE VATANIMIZ HEPİMİZİNDİR”
Geçmişimiz, geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir. Bu kutlu gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu başta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyorum.”
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Dirim’in konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken Bartın genelinde düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Büşra Demirci kompozisyonunu okudu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini ise Vali Dirim verdi. Yine Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen dart ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini  Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Garnizon Komutanı Vedat Selvitop’tan aldı.
TÜRK BAYRAKLARIYLA TEMPO TUTTULAR
Ödül töreni sonrasında ise Garnizon Komutanlığı Leventler Korosu birbirinden güzel marş ve şarkıları seslendirdi. Koronun seslendirdiği marşlara ve şarkılara öğrenciler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak tempo  tuttu. Leventler Korosu alkışlarla sahneden inerken Halk Eğitim Merkezi ve Bartın Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Kutlamalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcuların yaptığı spor gösterileriyle sona erdi.


 

Bakmadan Geçme