CHP'li vekilin ifadelerini şiddetle kınıyorum

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'na tepkiler çığ gibi büyürken Yılmaz Tunç, açıklamaları son derece esef verici dedi.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun Almanya’da yaptığı bir konuşmada “biz CHP olarak PKK’lıların da oyuna talibiz” şeklindeki açıklamaları son derece esef vericidir.

CHP’nin bazı belediye başkan adayları ve milletvekilleri zaman zaman bu kirli ittifakı açığa vuran açıklamalarda bulunuyorlardı. HDP’liler de zaten başından beri bu ittifakı hiç gizlememişlerdi.

Şimdi buna CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun da katıldığını görüyoruz. Dil sürçmesi olmadığı açık. Açıklamaları yaparken yanında da CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da var, dinliyor fakat bir düzeltme ihtiyacında bile bulunmuyor, adeta söylenenlere kabul ediyor.

Türkiye’yi ve aziz milletimizi, ve Kürt kökenli vatandaşlarımızı 40 yıldan buyana huzursuz eden, ülkemizi bölmeye çalışan pkk terör örgütü mensuplarının oylarına talip olduğunu söylemek büyük bir talihsizliktir.

Türkiye Cumhuriyetinin bir milletvekili terör örgütünün oylarına talip olamaz, biz zillet ittifakı derken boşuna demiyoruz. 31 Mart Seçimleri Türkiye’nin bekası ile doğrudan ilgilidir derken boşuna söylemiyoruz.

Terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP’liler başından beri bu kirli ittifakı gözlemiyorlardı. "Batıda AK Parti’ye kaybettireceğiz, CHP’ye kazandıracağız, doğuda da biz kazanacağız" diyorlardı. CHP’liler ise başlangıçta ittifakı gizlemeye çalışsalar da artık gizlemiyorlar, bazen mikrofon açık kalınca PKK ile nasıl ittifak yaptıkları açığa çıkıyor, bazen de mikrofon açıkken de açık açık kirli ittifakı haykırabiliyorlar.

Son olarak ta CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu “biz PKK’lıların da oyuna talibiz” diyerek yeni bir skandala imza attı. Ben öncelikle Bartın’ın milletvekili olarak CHP milletvekilinin bu ifadelerini şiddetle kınıyorum.

Bu ifadeler, vatanını, bayrağını, milletini çok seven Bartınlı hemşehrilerimin kabul edemeyeceği ifadelerdir ve şiddetle reddedeceği ifadelerdir. Bartın halkı bunun cevabını 31 mart’ta sandıkta verecektir.

CHP Milletvekili Bankoğlu'nun öncelikle Bartınlılardan ve aziz milletimizden özür dilemesi gerekir, "bir hata yaptım, düzeltiyorum" demesi gerekir.

ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİNDEN KINAMA
Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  ile Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Kemal Gemici, Bartın CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun terör örgütü PKKlıların oylarını istiyoruz sözlerine sert tepki gösterdiler. Bartın’da ortak basın açıklaması yapan dernek başkanları’ ’CHP Milletvekilinin bu sözlerini kınıyoruz. Biz evlatlarımızı şehit eden terör örgütü PKK’yı destek veren tüm çevreleri şiddetle kınıyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz oy alacağız diye teröristleri övmesinler. Terör örgütüne destek veren her kesimle mücadelemiz devem edecektir.Bu tür açıklamalar bizi derinden üzmüştür. Herkes şunu bilsin ki bizler ailelerimizden şehitler verdik. Gün gelir hepimiz vatanın için şehit olmaya hazırız’’dediler.
Diğer taraftan sosyal medyada vatandaşlar yoğun şekilde Bankoğlu'na tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme