Çelikerler, fuarda mini mahalle kurdu

Çelikerler konstrüksiyon firması, fuara özel olarak 120 metrekare dubleks evi 120 bin liradan, 110 metrekare prefabrik evi de 85 bin liradan satışa sundu.

Bartın’ın köklü firmalarından olan ve çelik konstrüksiyon, çelik minare, kubbe, cami, hafif çelik yapılar ve prefabrik konut imalatının yanı sıra konteyner, nakliye ve vinç grubuyla hizmet veren Çelikerler konstrüksiyon firması, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde düzenlenen “2. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı”na 120 metrekarelik 2 katlı hafif çelik yapı, 110 metrekare prefabrik konut ve konteynırla katıldı. Firma, 120 metrekarelik dubleks evi fuara özel fiyatla 120 bin lira fiyatla ziyaretçilere tanıtıyor.

KATILIM YOĞUN OLDU

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde “2. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı” törenle açıldı. Çaycuma Fuar Alanı’nda geçekleştirilen açılışa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda bürokrat katıldı.

ÇELİKERLER, FUARDA MİNİ MAHALLE KURDU

Fuara, çelik konstrüksiyon, çelik minare, kubbe ve cami, hafif çelik yapılar ve prefabrik konut imalatının yanı sıra konteyner, nakliye ve vinç grubuyla hizmet veren Çelikerler konstrüksiyon firması da 120 metrekarelik 2 katlı hafif çelik yapı, 110 metrekare prefabrik konut ve konteynırla katıldı. Kozcağız yolu Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çelikerler Çelik Konstrüksiyon İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Çeliker, yaptığı açıklamada, fabrikalarında prefabrik yapılar, konteynır, çelik yapılar, fabrika hangar yapıları, çelik cami, çelik minare üretimi yaptıklarını ve bunların yanı sıra vinç nakliye grubuyla da hizmet verdiklerini belirtti.

DAVETLİLERİN İLGİSİ YOĞUN

Bölgede fuar düzenlenmesini önemsediklerini ve ilki geçen yıl düzenlenen Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarına bu yılda katıldıklarını dile getiren Çeliker, “Bu yıl da piyasalardaki dalgalanmaya rağmen buradayız. Fuarın olumlu geçtiğini ve sonuçlarının güzel olacağını görüyoruz. İnşallah müşterilerimiz geliyor, inceliyor, teklif alıyorlar. Şu anda güzel geçiyor. Biz fuara hafif çelik yapılarla katıldık. Prefabrik yapı ve konteynırla katıldık. Bunun yanında görsellerimizle çelik cami, çelik minare ve çelik kubbelerimizi de tanıyoruz. Fuar alanına küçük bir mahalle kurduk sayılır. Şu anda yurt dışında da görüştüğümüz işler var. İstenilen yere bir köy, kent, mahalle yapabilecek bir sisteme sahibiz. Tasarım bölümümüz, mimarlarımızla üretimimizi, nakliyemizi, montajımızı kendi içimizde yapıyor ve müşteriye anahtar teslimi yapıyoruz. İhtiyaca ve talebe göre ürünler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

120 METREKARE DUBLEKS EV 120 BİN LİRA

Çelik yapıların beton yapılara göre önemli avantajları olduğunu ifade eden Çeliker, “Öncelikli olarak fiyatı hem ekonomik hem sabit oluyor. Yani müşteri iş bittiğinde fiyat değişikliği ile karşılaşmamış oluyor. Depreme dayanıklılığı, sabit fiyat ve ekonomik olması avantajıyla bu yapılar vatandaşların tercih sebebi oluyor. Biz burada “evsiz olanlara ev yapıyoruz” diyoruz. Bunun yanında “işyeri yapıyoruz” diyoruz. Buraya geldiklerinde binalarımızı fuara özel fiyatlarla veriyoruz. Buradaki 120 metrekare binamız 135 bin lira olmasına rağmen fuara özel 120 bin liraya veriyoruz. Yine prefabrik konutta penceresinden yalıtımına, çatısından kapısına kadar varıncaya son sistem, kaliteli malzemelerle hizmet veriyoruz. Buraya kurduğumuz 110 metrekare prefabrik evi de fuara özel 85 bin liradan veriyoruz. Prefabrik yapılarımızı 2 kat, hafif çelik yapıları 3 kat, ağır ve hafif çeliği bir arada kullandığımız yapılarda 5-10-20 kata kadar yapılar yapabiliyoruz” dedi.

MİNARE, KUBBE VE CAMİ KURULUMU

Çelik minarelerin deprem gibi doğal afetlere dayandığını, betonarme sistemlere göre de çok daha uzun ömürlü olduğunu ifade eden Çeliker, istenilen ölçü ve özel tasarımla tek ve çift şerefeli ya da özel tasarımlara uygun şekilde fabrikalarında hazırlanarak camilere kurulumunun yapıldığını da dile getirdi. Çeliker, “Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde ürettiğimiz minareler, dayanıklılıklarının yanında estetik görünümünden dolayı da tercih ediliyor. Çelik konstrüksiyon üzerine fiberglas ve alüminyum kaplama yaptığımız çelik minare, üstün mukavemet özellikleri sayesinde tasarımda büyük esneklik sağlamasının yanında deprem gibi doğal afetlere dayanma gücü yüksek oluyor. Betonarme minarenin deprem gibi doğal afetlerde gördüğü hasarlarda geri dönüşümü yoktur ama çelik minarede hasarlar yüzde 100 düzeltilebiliyor. Yine minare ve kubbenin yanı sıra hizmetlerimiz arasında ekonomik mescit olarak adlandırdığımız camiler de yapıyoruz. Şu ana kadar ülkenin hemen hemen tüm ilinde yaklaşık 5 bin minare diktik” sözlerine yer verdi.

FUARLARI ÖNEMSİYORUZ

Şirket olarak fuarları önemsediklerini de söyleyen Çeliker, “Bölgenin gelişmesi pazarlamayla ilgili. Bölgenin önünün açık olduğunu görebiliyoruz. Bu fuarlar önemli. Bölgede Filyos Vadi Projemiz var, limanlarımız var. Havayolu bu bölgede. Bizim buradan dünyanın dört bir yanına iş yapamamamız için bir sebep yok. Bunun yolu da bu fuarlardan geçiyor. Fuarın oluşmasında organizatör firmaya, Zonguldak valimize, Çaycuma belediye başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına ve önemlisi buradaki katılımcılara, ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta Perşembe günü de Tarım fuarı başlıyor. O fuarda da farklı bir kitle gelecek. Bizim yapı fuarında da, tarım fuarında da bir müşteri kitlemiz var. Geçen seneki tarım fuarının çok verimli geçtiğini biliyoruz. Ben özellikle Çaycuma, Zonguldak, Bartın ile çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızı bu fuara ve bir çayımızı, kahvemizi için standımıza bekliyoruz” dedi.  

VALİ VE PROTOKOLE FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile diğer bürokratlar Çelikerler konstrüksiyon firması yapıları gezerek firmanın genel müdürü Ramazan Çeliker’den bilgi aldı.

Bakmadan Geçme