Çaresiz aile çocukları için yardım bekliyor

Kulakları ve çenesi yok, dili de damağına yapışık halde!

Çaresiz aile çocukları için yardım bekliyor
Kulakları ve çenesi olmayan, dili de damağına yapışık halde yaşamını sürdürmeye çalışan Asım bebek ameliyat olmayı bekliyor.
Bartın’da Tuna Mahallesi’nde yaşayan Kalpaklı ailesinin çocukları Asım, yüz kasları, yanakları ve çene kemiklerinin yeterince gelişmemesine neden olan `Goldenhar Sendromu´ ile dünyaya geldi. Her gün çocuğunun boğazına 25 defa aspire ederken çok canı yandığını belirten anne Aysel Kalpaklı (30),  Çocuğumun bir an önce ameliyat ettirilmesini istiyorum dedi. Yutkunamayan küçük Asım, günde 25-30 kez aspire ediliyor. Aysel Kalpaklı, oğlunun balgamını hortumla çıkarıyor, beslenmesini de hortumlarla yapıyor. Tekstil fabrikasında çalışan Şenol Kalpaklı (36) evin ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken, Asım’ın tedavi masrafları için aileye yakınları yardımcı oluyor. KULAKLARI; ÇENESİ YOK, DİLİ DAMAĞINA YAPIŞIK 
Bebeğin kulakları yok, çenesi de bulunmuyor. Dili de damağına yapışık halde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Tedavi sürecinde şu anda damağına yapışık olan dilin ve çenesi için ameliyat olması gerekiyor. Anne Kalpaklı, "Bize ameliyat olması gerektiğini söylediler. Şu anda hortumla besleniyor. Hortumun boğazında olduğu için sürekli çocuk enfeksiyon kapıyor. Yani bir an önce ameliyatının olup, ağzından beslenmesi gerekiyor. Aylık 7-8 bin TL ilaç, malzeme masrafı oluyor. Devlet büyükleri, yetkililer bana yardımcı olsunlar. Ben gittiğim yerlerde hep eli boş dönüyorum. Çocuğum sağlığına kavuşması için çok mücadele ediyoruz, Şu ameliyatını olsun başka bir şey istemiyorum. Hortumu ağzına soktuğumda ben çok acı çekiyorum. Sadece çocuğum ameliyat olsun, şu hortumlardan kurtulsun, yalvarıyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Yardım yapmak isteyenler için Baba Şenol kalpaklı'nın hesap bilgileri :
TR85 0006 2000 4290 0006 6349 50  (Garanti Bankası)

Çaresiz aile çocukları için yardım bekliyor
Çaresiz aile çocukları için yardım bekliyor
Çaresiz aile çocukları için yardım bekliyor

Bakmadan Geçme