Cankurtaranlar 188 kişinin imdadına yetişti

Sahillerde görev yapan cankurtaranlar boğulma tehlikesi geçiren insanları kurtardı.

Bartın il özel idaresinden yapılan açıklamada, sahillerde görev yapan cankurtaranların boğulma tehlikesi geçiren 188 kişiyi kurtardığı belirtildi . Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde yaz sezonu boyunca sahillerimizden faydalanan yerli ve yabancı turistlerin daha güvenli bir ortamda denize girebilmeleri ve boğulma olaylarına müdahale etmek için, İdaremizin sorumluluk alanında bulunan merkez ilçe Arıönü (Mugada), Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar, Amasra ilçesi Çakraz plajlarında olmak üzere toplam 17 kişilik Cankurtaran ekibimiz 15 hazirandan 15 eylül’e kadar süren görevlerinde büyük başarı gösterdi. Plajlarımızda can kaybı yaşanmadı. Cankurtaranlarımız bronz ve gümüş cankurtaran sertifikasına sahip olup sahillerimizde bulunan gözetleme kulelerimizden dürbün yardımıyla denize giren yerli ve yabancı turistlerin geçirmeleri muhtemel tehlikeler karşısında anında kurtarma müdahalesinde bulundular.
 

Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar ve Çakraz plajlarına 60 adet beton çapaya bağlı 3000 metre yüzer emniyet şamandıraları çekilmiş ayrıca hava şartlarının olumsuz ve denize girilmesinin riskli olduğu zamanlarda boğulma olaylarını önlemek amacıyla megafon yardımıyla gerekli anonslar/uyarılar yapılarak kişiler uyarılmakta aksi davranışta bulunanlar hakkında kolluk kuvvetlerine ve ALO 158 Sahil Güvenlik hattına bilgi verilmiştir.
 
Plajlarımızda 188 boğulma tehlikesine müdahale edilmiş bunlardan 4 kişi hayati tehlike atlatmış cankurtaranlar tarafından denizden çıkartılan vatandaşlar tedbir amaçlı hastaneye gönderilmiştir."

 

Bakmadan Geçme