Can kayıplarında korkutan artış

Son üç günde vefat edenlerin sayısı korkutucu

Bartın’da koronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıpları artarak devam ederken hastanede ve yoğun bakımda doluluk oranı üst seviyede.
Bartın’da son üç günde 25’ten fazla kişi koronavirüs nedeniyle vefat ederken şu ana kadar yaşanan can kayıplarının 150’yi geçtiği öğrenildi. Günlük vaka sayısı 100 ile 150 arasında değişiyor. 
 Aşı tartışmalarının yaşandığı şu günlerde can kayıplarındaki artış korkutuyor.
Cenazeler Korona Virüs tedbirleri alınarak toprağa veriliyor. Tulum giyen görevliler tarafından yapılan defin işlemleri sırasında tabut yakılıyor ve mezara kireç dökülüyor.
Koronavirüse karşı aldığı önlemlerle örnek olan Bartın'da ev ziyaretleri yasaklanırken pozitif ve temaslı olanlara bileklik takıldı ve son olarak vaka olan binaların girişlerine uyarıcı afiş asıldı.
Ülke genelindeki korona tablosu
Son 24 saatte Türkiye genelinde ise 222 kişi hayatını kaybederken hasta sayısı 5.203 Vaka sayısı 26.136 olarak açıklandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından dün akşam yaptığı açıklamada “Bugün tespit edilen 5.203 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici. Kısıtlamalara tam uyum ve tedbirlere riayetle mücadelemizi sürdürelim. Aşının yaygın uygulaması ve etkisinin görülmesine kadar sevdiklerimizi koruyalım” dedi.

Görüntüler Terkehaliller köyünden, hastanede vefat eden Sefai Kaçar son yolculuğuna uğurlandı. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bakmadan Geçme