Can kayıpları artıyor, doktorlar uyardı

Bartın'da Korona virüsten bir kişi daha hayatını kaybetti.

Bartın’ın Kumluca beldesinde yaşayan Yusuf Güner’in korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu vefat ile birlikte Bartın’da koronadan can kayıplarının 18’i bulduğu öğrenildi.
Kumluca Beldesi Keçideresi köyü sakinlerinden Cemal ve Mustafa Güner'in kardeşleri, Mehmet Güner'in babası Yusuf GÜNER tedavi gördüğü Bartın Devlet hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti.
Güner’in cenazesi korona tedbirleri kapsamında köyünde toprağa verildi. Defin işleminin ardından tabut yakılarak imha edildi.
Kumlucalı esnaf İsmet Ertuğrul acı olayı sosyal medya sayfasından duyurarak uyarıda bulundu.
 “Dayımı defnettik, makamı Cennet olsun. Bir şey olmaz deyip ziyaretlere gidenlere, bu hastalığı umursamayanlara, maske mesafe takmayanlara, hastalığını gizleyenlere söylüyorum. Kendinizi veya sevdiklerinizi bu şekilde defnettirmek ister misiniz?” ifadelerini kullandı.

BARTIN TABİP ODASI UYARIDA BULUNDU, CAN KAYIPLARI ARTIYOR
Basın açıklaması yapan Bartın Tabip Odası Başkanı Dr.Ahmet Çatı, salgının giderek arttığını belirterek bu gidişle kaybettiğimiz canlar artacak dedi.
Herkesi mücadele etmeye çağıran açıklama;
“Bilindiği gibi, ülkemizin tamamında COVID-19 salgını gitgide artarak devam etmektedir. Hergün, başta sağlık çalışanları olmak üzere annemizi, babamızı, kardeşimizi, çocuğumuzu veya bir yakımızı kaybediyoruz. Bu şekilde devam ederse kaybettiğimiz canlar artacaktır. Bu nedenle, halkımızı kurallara uymaya, yönetimde ise gerekli tedbirleri tavizsiz şekilde almaya çalışıyoruz. 
Bu mücadeleyi hep birlikte yapmalıyız. 
Biz sağlık çalışanları hastalarımızın tedavisi için her türlü bilimsel tedaviyi uygularken halkımız da, başta maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere gereken duyarlılığı göstermelidir. 
Yetkililerse, bilimsel veriler ışığında plan ve programlar yapıp ilgili tüm kesimlerin katılımıyla etkin tedbirleri uygulamaya koymalıdır. 
İl hıfzıssıhha kurulu etkin biçimde çalıştırılmalı, Sağlık Meslek Odaları, Sendika ve Dernekler, Belediye, Kent Konseyleri, Kültür-Sanat Dernek ve Vakıfları, tüm demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları bu sürece katılmalıdır. 
Hiçbir salgın, vatandaşın bireysel çabaları ile önlenemez. Bireysel tedbirler, merkezi ve kapsamlı bir iradeyle ve güven verici kararlarla birlikte uygulanabilirse anlamlı olur.”

Can kayıpları artıyor, doktorlar uyardı
Can kayıpları artıyor, doktorlar uyardı

Bakmadan Geçme