Cami ve mescitlerle ilgili duyuru

Camilerde yapılan mevlit ve Kur'an etkinlikleri ile ilgili açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 09.07.2021 tarih, 1405052 sayılı yazısında; 1 Temmuz 2021 Perşembe günü itibariyle kademeli normalleşme sürecine girildiği ve temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması ve kişiler arasındaki mesafenin her yönden 1 metre olmasının sağlanması kaydıyla cami ve mescitlerde faaliyetlerin yapılabileceği açıklandı.
1. Mevlit, hatim, dua, Kur'an ziyafeti vb. programlar gerçekleştirilebilecektir.
2. Ülke genelindeki tüm cami ve mescitlerde uygulama birliğini sağlamak amacıyla vakit namazlarında salgın öncesindeki gibi normal uygulamaya devam edilecek, tesbihat ve dua yapılacaktır. Cuma namazlarında ise farz ve son sünnet kılındıktan sonra tesbihat ve duaya geçilecek, zuhr-i ahir ile vaktin sünnetini kılmak isteyen vatandaşlarımız ibadetlerini tesbihat ve duadan sonra yerine getirebile ceklerdir.
3. Cenaze namazları, pandemi öncesinde adet olduğu üzere vakit namazlarını müteakip cami müştemilatında kılınabilecek; cenaze techiz, tekfin ve tedfin işlemleri usulünce icra edilmeye devam edile cektir.
4. Başkanlığımızca 2021 yılında uygulamaya konulan ve ilgi (a)'da kayıtlı yazıyla ikinci bir emre kadar çevrim içi gerçekleştirilmesi uygun görülen "Kadınlara Yönelik Hatim ve Dua Programları ile "Cami-Engelli Buluşmaları" yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Bakmadan Geçme