Burcu Duran davasında karar verildi

Meydana gelen feci kazada kaldırımda yürürken hayatını kaybeden Burcu Duran davasında mahkeme kararını verdi.

Geçen yıl mart ayında U.K yönetimindeki otomobilin  bir anda kontrolden çıkarak yaya kaldırımına çıkması sonucu hayatını kaybeden Burcu Duran davasında karar verildi. Mahkeme U.K’nin taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi.
Gölbucağı Mahallesi Muhtarı Şermin Duran ve Nurettin Duran’ın 23 yaşındaki kızı Burcu Duran, geçen yıl Mart ayında yine Gölbucağı Mahallesinde meydana gelen kazada kontrolden çıkan bir otomobilin  yaya kaldırımına çıkması sonucu hayatını kaybetmişti. Saat 16.00 sıralarında Gölbucağı Mahallesi’nde meydana gelen kazada iddialara göre, hızla gelen otomobil, kaldırımda yürüyen Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim gören Duran’a çarpmıştı. Genç kız, çarpmanın etkisiyle havaya fırlarken  olay yerinde ağır yaralanmış hastanedeki tedavisinde ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Uğur K. de kazada hafif yaralanmış olayla ilgili yapılan soruşturmanın ardından dava süreci başlamıştı.
Burcu Duran’ın Bartın Adliyesinde görülen davasında karar çıktı. Genç kızın annesinin ve babasının da katıldığı davada Şermin ve Nurettin Duran sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken U.K’nin ise son mahkemede kazanın bir anlık dikkatsizlik sonucu olduğunu ve çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
Mahkeme duruşma sonunda U.K’nin taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma suçundan ilk önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi.
ANNESİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Burcu Duran’ın Muhtar olan annesi karara tepki göstererek, “Herkes kararı okusun ve elini vicdanına koysun. Bu kararı veren hakimler gece kafalarını yastığa koyduklarında rahat uyuyabilecekler mi acaba, soruyorum. Bir insan hayatı bu kadar mı ucuz. Trafik magandalarının yolu açıldı. Ama ben Allah’ın adaletine inanıyor ve güveniyorum” dedi.


 

Bakmadan Geçme