Bugün 49 kişi vefat etti, biri Bartın'dan

Bartın'da Korona virüsten bir can kaybı daha

Hasta sayımız artmaya devam ediyor
Ülke genelinde Son 24 saatte 49 hasta vefat etti, 1.642 kişide Covid-19 tespit edildi ve 1.211 kişi iyileşti.
Hastanede tedavi gören bir kişi daha vefat etti
Bartın Devlet Hastanesinde yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören H.S (65), hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden H.S.’nin korona tedbirleri kapsamında Kozcağız’da toprağa verildiği öğrenildi. Vefat eden kişinin yakınların da tedavi gördüğü belirtildi.

Virüsten vefat edenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Pandemi sürecinin başından bu yana Bartın’da virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. 
Bartın Devlet Hastanesinde Covid servisinde 56 hastanın bulunduğu ve bunlardan 17’sinin yoğun bakımda tedavi gördüğü ileri sürüldü. Pozitif olup evde takip edilen kişi sayısının da 150’den fazla olduğu öğrenildi.
Bartın Valiliği, gelinen noktada başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yetirince riayet edilmemesi, hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığının riske atılması nedeniyle ilave karalar alarak düğünlere yeni kısıtlamalar getirdi.
İşte yeni yasaklamalar
-Sünnet düğünü, kına gecesi ve söz gibi etkinliklerin yanı sıra sokak ve köy düğünü ile nişan etkinlikleri de yasaklandı.
-İl genelinde sadece nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler en fazla 1 saat süre ile sınırlandırıldı.
-Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi (paketli su servisi hariç) yasaklandı.

Bakmadan Geçme