Bu maddelerin çocuklara satışı yasaklandı

Valilik açıkladı, Çocuklara satışı yasaklandı, işte o maddeler!

Bartın Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda çocuklara çakmak, çakmak gazı, bally, derby ve tiner gibi insan sağlığına zararlı uçucu maddelerin satışı yasaklandı.
 
Bu karar ile Bartın ili sınırları içerisindeki çocukların, insan sağlığına zararlı, bağımlılık yapan hatta ölümle sonuçlanan, sağlık problemlerine sebebiyet veren Çakmak, Çakmak Gazı, Bally, Derby ve Tiner gibi uçucu maddelere erişmesinin önlenmesi, bu maddelerden uzak tutulması ve amacı dışında satışının engellenmesi amaçlandı.
 
SATIŞI YASAKLANAN MADDELER
 
18 yaş altı Çocuklara Çakmak, Çakmak Gazı ve Türevleri, Bally - Derby türü yapıştırıcı, Boya İnceltici Tiner satışı yapılmayacak.18 yaş altı Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen insan sağlığına zararlı uçucu maddelerle ilgili idari yönden gerekli işlemler yapıldıktan sonra ele geçen malzemeler, mağdurun velisi, vasisi veya  kanuni temsilcisine teslim edilecek.
 
Uymayana ceza
Bu karara uymayıp hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye idari para cezası verilecek. Bu cezaya, emri veren Valilik makamı tarafından karar verilecek.
 
Belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 5542 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66.maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi ve diğer hükümleri gereğince yasal işlem yapılacağı belirtildi.


 
 

Bakmadan Geçme