Bu haberi okurken DİKKAT!

Ağzınızın suyu akabilir! Canınız çekebilir! Biz bu haberini yaparken baya bir zorlandık!

Bartın'da, unutulmaya yüz tutan yöresel ev yemeklerinin yaşatılması amacıyla Geleneksel Bartın 4. Yöresel ev yemekleri yarışması düzenlendi.
Bartın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Bartın Belediyesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)'nın katkılarıyla düzenlenen Geleneksel 4. Bartın Yöresel Yemek Yarışması Gazhane Kültür Parkında yapıldı.
BİRBİRİNDEN LEZZETLİ 68 ÇEŞİT YARIŞTI
Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada, Bartın ve İlçelerinde ikamet eden 18 yaşını doldurmuş ve profesyonel aşçılık yapmayan 39 Bartınlı bayan, 27 sebze yemeği, 18 hamur işi ve 23 tatlı ile toplamda 68 yemek çeşidi yer aldı.
YÖRESEL YEMEKLER TİCARİ KAZANCA DÖNÜŞMELİ
Yöresel yemek yarışmasından konuşan Vali DİRİM, “Birbirinden güzel yemekleri gördük. Batı Karadeniz mutfağının içerisinde Bartın’ın ayrı bir yeri var. Burada yapılan yemekleri ancak evlerde bulabiliyoruz. Restoranlarda bu yemekleri İlimize gelen misafirlere sunabilmeliyiz. Bunun içinde bu sektörü ticaret haline getirebilmemiz gerekiyor. Turizm pastasından daha büyük pay alabilmek için sektöre entegre olup bu sektörden ticari kazanç sağlamanın yollarını bulmamız gerekiyor. Bu ürünlerin aynı zamanda ekonomik ürün haline dönüşmesi şart. Bu yarışmanın da böyle bir amaca hizmet ettiğini görüyoruz. Emek veren ve katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık.” diyerek dereceye girenleri tebrik etti.
İŞTE DERECEYE GİREN YARIŞMACILAR!
Jürini değerlendirmesinin sonucunda yarışmada Ana Yemek kategorisinde Yufkalı Kebap ile Yaren Demir birinci oldu. Hamur İşleri Kategorisinde ise Fesleğenli Gözleme ile Nursel Çağlayan birinci olurken Tatlı İşleri kategorisinde ise İncir Dondurması ile Zeynep Bayraktar Korkmaz birinci oldu.
YARIŞMADA 2. OLANLAR
Ana yemeklerde Şalgam Dolması ile Ayşe Abanalı, Hamur işlerinde Haluşka ile Yaren Demir, Tatlılarda Kabak Böreği ile Hatice Bayrak,
YARIŞMADA 3. OLANLAR
Ana yemeklerde Ayva Yahnisi ile Neziha Erşan, Hamur işlerinde Pirinçli Bartın Mantısı ile Penpe Taşkıran, Tatlılarda İncir Dondurması ile Kadriye Koç.
Dereceye giren yarışmacılara Bartın protokol üyeleri tarafından ödülleri ve hediyeleri takdim edilirken diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Bakmadan Geçme