Bu Bakışları Hiç Kimse Unutmasın

Masum yavruların ölümleri ülke genelinde 81 milyonun yüreklerini dağladı.

Bartın basını ülke gündeminde yer alan çocuk katilleri için en ağır cezanın verilmesi ve tepki için aynı manşetleri attı.
Türkiye son 10 günde 2 acı haberle uyandı. Önce Ankara’da canına kıyılan Eylül yürekleri dağladı. Eylül’ün acısı dinmeden bu sefer Ağrı’dan yürekleri dağlayan haber geldi. İnsanlıktan nasibini almamış caniler bu sefer Leyla’ya kıydı. Güzel yüzlü çocukların ölümleri ülke genelinde 81 milyonun yüreklerini dağladı.
Türkiye son 15 gün içerisinde 2 iğrenç haberle baş başa kaldı. İlk önce Ankara Polatlı’da kaybolan Eylül Yağlıkara’nın (8) ölüm haberi ile şok yaşadık. Yaz tatili için memleketleri Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne gelen Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oynamak için evden çıktıktan sonra kaybolmuştu. Olayla ilgili olarak göz altına alınan Uğur K. isimli şahsın aracında küçük kızın saç telleri bulunmuştu. Küçük kızın cansız bedeni geçen cuma bir elektrik direğinin dibine gömülü olarak bulunmuş, boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.
4 yaşındaki Leyla ise, Ağrı kent merkezinde yaşayan 7 çocuklu Nihat ve Şükran Akdemir çiftinin 6’ıncı coğuğuydu. Leyla, ailesi ile Ramazan Bayramı’nda Vezirhane köyüne gitti. Aile bayramlaşırken, Leyla da kapı önünde oynamaya çıktı. Leyla’dan bir daha haber alınamadı. Ailesi, jandarma, AFAD, UMKE, köy sakinleri, gönüllüler köyü ve çevresini dağ, taş demeden didik didik aradı. Tüm Türkiye Leyla’nın sağ salim bulunması için dua etti. Ancak, yapılan tüm aramalara rağmen sevindirici haber bir türlü gelmedi. Küçük kızın cansız bedeni köylüler tarafından dere yatağında bulundu. Minik Leyla’nnın açlıktan öldüğü açıklandı.
Eylül ve Leyla’nın ölümü, tüm ülkede olduğu gibi Bartın’da da infialle karşılandı. İki küçücük çocuğun katledilmesinin ardından özellikle sosyal medya kullanıcıları artık bu tür yaşanan iğrençliklerin son bulması için gereken tüm yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi. Ülkede özellikle son dönemde kadına ve çocuğa yönelik yapılan şiddet, taciz, tecavüz, cinsel istismar olaylarının son bulmasını isteyen vatandaşlar, siyasileri göreve davet etti.
Çok sayıda vatandaş, bu tür olayların son bulması için idam dahil olmak üzere bütün yaptırımların masaya yatırılmasını da gündeme alınması gerektiğini ifade etti. Uzmanlar, ülkemizde Özgecan’la başlayan ve ardı ardına gelen cinayet, taciz, tecavüz ve cinsel istismar suçlarının yasalardaki esnekliklerden kaynaklandığı konusunda hem fikir durumda.
Biz Bartın Basını olarak bu masum bakışları ve bu minik bedenlere en iğrenç şekilde kıyanları asla UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!


 

Bakmadan Geçme