Bölgede fuarcılık sektörünün gelişimi konuşuldu

Çaycuma'da 18 Temmuz'da açılacak fuar öncesi bölgemizin fuarcılık sektörü açısından geliştirilmesi için istişare toplantısı düzenlendi.

3. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın üçüncüsü, Çaycuma fuar alanında 18-21 Temmuz tarihleri arasında açılıyor.
Bartın TSO Başkanı Halil BALIK, bölgemizin fuarcılık sektörü açısından geliştirilmesi için düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK, bölgenin fuarcılık sektörü açısından geliştirilmesi ve stratejik ticari arz ve talep buluşma noktası haline getirilmesini sağlamak amacıyla yapılan istişare toplantısına katıldı.
 
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın ve Ticaret Bakanı Başdanışmanı / TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Sayın Cihat Alagöz’ün katılımları ile Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri’nde Çaycuma TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Serkan KEÇELİ, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent KANTARCI, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları ile Temsilcileri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif KÖSE, ilçe ve belde belediye başkanları ile STK Temsilcilerinin katıldı.
 
Bölgenin fuarcılık sektörü bakımından geliştirilmesi ve stratejik ticari arz ve talep buluşma noktası haline getirilmesinin istişaresi amaçlı yapılan toplantıya ilginin yoğun olduğu görüldü.
 
Ticaret Bakanı Başdanışmanı, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektörü Meclis Başkanı  Cihat ALAGÖZ, bölgemizdeki fuarcılık sektöründeki gelişmeler ile yapılması gerekenlerle ilgili fuarcılık sektöründeki bilgi  birikimi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak sektörün gelişmesine yönelik önerilerde bulundu.
 Toplantıyı değerlendiren Başkan Halil BALIK, tüm sektörlerde yaşadığımız gelişmeler ve pazarda meydana gelen yeni oluşumlar rekabetin yoğun bir şekilde yaşadığı ortamları doğurmuştur. Bugün artık sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli görülmemektedir. Çünkü günümüz koşullarında tüketiciler aynı malın değişik fiyat kalite ve biçimleri ile karşılaşabilmekte ve ihtiyacı olan mal ya da hizmetin değişik alternatiflerini görmek istemekte. Buda bilinçli tüketiciyi ortaya çıkarmakta ve çeşitliliğin artmasına neden olmakta. Bu ortamları oluşturabilecek en önemli faktör fuarlardır. Fuarlara sadece çeşitlilik ve rekabet ortamının oluşturulması diye bakmamak gerekir. Çünkü günümüzde de fuar organizasyonları düzenlendikleri alanlara ciddi anlamda bir canlılık getirmektedir. Fuar dönemi boyunca, fuarı ziyaret etmek için başka şehir ve ülkelerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sayesinde kısa süreli de olsa ticari bir hareketlilik yaşanmakta ve de ekonomilere ciddi katkılar sağlamaktadır.
 
Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği bölgede karşılama zorunluluğu o bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktadır.
 
Ayrıca bölge halkı fuar dönemi boyunca gerçekleştirilen aktivitelere katılma şansını elde etmekte, sosyal ve kültürel aktivitelere katılarak yaşam kalitesini yükseltmektedirler. Bu nedenle amacına uygun bir toplantı düzenlendi, yapılacak her türkü faaliyette oda olarak destek vermeye hazırız''dedi.
FUAR HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
3. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın üçüncüsü, Çaycuma fuar alanında 18-21 Temmuz tarihleri arasında açılıyor.
Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılması bekleniyor.


 

Bakmadan Geçme