Biz taklit değil, takip ediliyoruz

Bartın'ın trafik, su, çöp, imar sorunları var ve bunların hepsi Belediyenin asli görevi.

artın Hergün Gazetesi ve Bartın Olay’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği canlı yayının konuğu olan AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, 31 Mart yerel seçimleri için son haftaya girilirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Projelerinin halkta heyecan yarattığını ifade eden Aldatmaz, İnkumu Tüneli,  trafik sorunu, çöp meselesi, içilebilir su sorunu, Bartın Irmağı Islah Projesi, yeni çevre yolu projesi ve daha bir çok konuyla ilgili önemli sözler söyledi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın “Borcumuz yok” ifadesinin doğru olmadığını belirten Aldatma Bartın Belediyesi’nin şuanda İller Bankasına 60 milyon TL borcu olduğunu ve bunun yanında SGK ve vergi borçları bulunduğunu söyledi. Kendisinin hiçbir belediye başkanı adayını da taklit etmediğini aksine kendisinin taklit edilip takip edildiğini vurgulayan Aldatmaz, açıkladığı projelerin hepsinin de yapılabilir olduğunu kaydetti. İşte Yusuf Ziya Aldatmaz’ın çarpıcı açıklamaları!

Bartın bir değişim istiyor”

“Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Bir ekip olarak 31 Mart’tan sonra yepyeni bir Bartın için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bartın bir değişim istiyor. İktidarla uyumlu bir yerel yönetimle hizmetlerin artmasını istiyor. Bartınlılar, artık Bartın’ın kasaba hüviyetinden kurtulup bir il hüviyetine kavuşmasını istiyor.

İlk sorun imar planı”

Bartın’ın sorunlarına önce imar planından başlamak lazım. Bir imar planı yapıldı ama bu imar planına çok fazla itiraz oldu. Bu planın önce bütününe bakmak lazımdı. Belediyenin halka planı gösterip, köprülerin, yolların, okulların vs. nerelerde olacağını anlatması lazımdı. Herkes şimdi planda kendi yerine bakıyor ama aslında şehrin bütün fotoğrafına bakmak lazım.

“Ben değil, biz olacağız

Ben Bartın’da yapacağım her işi halkımla beraber, onlarla istişare ederek ve onların fikirlerini alarak yapacağım. Bazı noktalarda referandum yapmak gerekirse referandum yapacağım. Meclislerimiz olacak. Kadınlarımızla ilgili de, engellilerimizle ilgili de, sporla ilgili de meclislerimiz olacak ve tüm bu meclislerin üstünde bir kent konseyi olacak. Ben değil, biz olacağız.  Ben Bartın Belediye Başkanı olmak için, Bartın’ın bütün kesimlerinin belediye başkanı olmak için adayım. Ben AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı değil, Bartın’ın tüm kesimlerini kucaklayan belediye başkan adayı olmak istiyorum. Ben Bartın’ı kuzeyin yıldızı yapacak, marka kent yapacak projeler için adayım.

Bartın sorunlarını çözememiş bir şehir”

Bartın’ın trafik, su, çöp, imar sorunları var. Bunların hepsi Belediyenin asli görevi. Bartın sorunlarını çözememiş bir şehir. Ben bu sorunları çözmek için, iktidar ve yerel yönetim uyumuyla Bartın’a hizmet etmek ve Bartın’ın her kesimini kucaklamak için adayım. Biz yeniden yapacağımız imar planıyla ve bu planda çıkaracağımız kamu arazileri ve mevcut kamu arazilerindeki değişiklikle o alanda bir katlı otopark yapmayı ve bu katlı otoparkla Bartın’daki otopark sorunun bir kısmını çözmeyi hedefliyoruz.

“Bilgisayar ortamında hazırlamayıp da nerede hazırlayacağım”

Projelerimi bilgisayar ortamında hazırlamayıp da nerede hazırlayacağım.  Türkiye nereden nereye geldi. Artık 60-70 katlı binalar yapılıyor. Marmaray’ı da alttan girdik üstten çıktık. Türbe Kavşağında da alttan girdik üstten çıktık. Artık bunlar yapılamayacak işler değil, yalnız vizyon ve misyon olacak. Bartın’ı ileriye taşıyacak projeler olacak. Benim projelerimin hepsi Bartın’ı ileriye taşıyacak projelerdir. Hepsi de yapılabilir projelerdir. Bartın Irmak Islahı yapılabilir bir projedir ve yapılması da gerekir.

“Arka koltukta o da yayın yapsaydı

Kemerköprü’de geçen gün arka koltukta yayın yaptım. Belediye Başkanı oradan çok geçiyor, arka koltukta o da yayın yapsaydı. Onun arka koltukta camları filmli, benimkinde hepsinin camları açık, ben bütün Bartın’ı görüyorum. Giderken de her yere bakıyorum ama bakmak ayrı görmek ayrı. Ben her tarafı görmeye çalışıyorum. Kemerköprü’de trafik sıkıntı var mı? Var. Bunu nasıl çözeceğiz? Kemerköprü’yü tek şeride düşüp alternatif bir çıkış yolu yapmamız lazım. Kız Meslek Lisesinin oradan bir yerden köprü konulması lazım. Bu zaten imar planına konulmuş. Bunun için teşekkür ederiz.

“Bunlar olmayacak köprüler”

Kemerköprü’de 2 tane daha köprü var ama bunlar olmayacak köprüler. Bu köprülerin çıkış noktaları yok. Ama Kız Meslek Lisesinin oradaki köprü tamam. Kemerköprü’den tek girişle girip Kız Meslek Lisesinin oradaki köprüden de tek çıkışla çıkılacak. Bartın’da zaten birçok yolun tek şeride düşürülmesi lazım.

“Şimdi “Belediye yapamaz” diyorlar”

Cemal Başkanın el eleştirdiğim yönü “Ben kendi yağıyla kavrulan bir belediyeyim. Diğer kurumlarla bir proje yapmıyorum” diyor. Bizim zaten sorunumuz bu, uyum, ahenk yok. Yalı’ya da o binayı “Ben yaptım oldu” diyerek yaptı. “Bartın Irmağı Islah Projesi yok” diyor. DSİ’nin böyle bir projesi var. Türkiye’nin en büyük ırmak ıslah projesi. Bartın bu yatırımları hak etmiyor mu? Ediyor. Bugüne kadar geç kaldığımız bir projedir. Keşke daha önce yapılsaydı. Benim projelerime artık “Yapılamaz” demiyorlar, “Belediye yapamaz” diyorlar.  İnkumu Tüneli için ilk başta “Olmaz” diyorlardı, şimdi “Belediye yapamaz” diyorlar.

“Su ücretini kademeli olarak düşüreceğiz”

İnkumu Tüneli önemli bir projedir. İnkumu sayesinde Bartın’ı Karadeniz’in bir sahil şehri yapmamız lazım. Şuanda İnkumu’nun bir kimlik sorunu var. Bunu yok desinler. İnkumu’nun yarısı Karasu Köyü, yarısı Güzelcehisar. Biz İnkumu’nun kimlik sorunu çözüp, İnkumu’nu Bartın’ın bir mahallesi yapmak istiyoruz. İnkumu’nda su ücretleri çok yüksek doğru. Bana “Suda indirim sözü ver. CHP yüzde 40 sözü vermiş, sende yüzde 50 sözü ver” diyorlar. Bizim söz verdik mi yapmamız lazım. Bartın’da su fiyatlarını en makul seviyeye getirmek için gerekirse kademeli bir indirime gideceğiz. 31 Mart’tan sonra inşallah Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla gerekli teknik bilgileri de alarak bunu en makul şekilde gerçekleştireceğiz.

Bartın çöplüğü sorunu…”

Türkiye’de İnkumu çöğdüğündeki gibi vahşi depolama sistemleri geçerli değil. Bartın bu şekildeki illerden birkaç tanesi artık Türkiye’de. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle katı atık bertaraf tesisleri yapılıyor. Ve ekonomiye geri dönüşüm sağlanıyor. Yani çöp aslında artık bir atık değil değer. Bunu Bartın’ın artık bir değer haline çevirmesi lazım. Bartın’ın yıllardan beri orada duran bir çöplüğü var. Cemal Başkan’ın bana söylediği şey “Diğer ilçelerde oraya çöp atıyor” doğru. Özel İdare 5-6 yıldır çöp toplamaya başladı. Çöp vergisi almadığı halde bunu bir görev olarak yapıyor.

“Cemal Başkan, Belediyeler Birliğini Bartın Belediyesinden çıkartı”

Bizim Rıza Yalçınkaya zamanından başlayan bir Belediyeler Birliğimiz var. Bu birliğin başkanı Rıza Yalçınkaya’ydı, daha sonra Amasra’ya Ali Yıldırım’a birlik başkanlığı geçti, Cemal Bey’in ilk seçildiği dönemde Belediyeler Birliği kendi içerisinde bir seçim yaptı. Belediyelerin çoğu AK Partili olduğu için bir AK Parti Belediyesi olarak Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Belediyeler Birliği başkanı seçildi. Cemal Başkan hemen o gün “Benim Belediyeler Birliğiyle işim olmaz. Ofisini Bartın Belediyesinden alın, kendinize yer bulun” dedi. Belediyeler Birliğini Bartın Belediyesinden çıkarttı, onlar da kendilerine Yukarıçarşı’da bir yer tuttular.

Bartın Belediyesi birliğe ödemesi gereken primleri zamanında ödemedi”

Bartın Belediyesi bu birliğe ödemesi gereken primleri zamanında ödemedi. Birlik bir kısır döngüye girdi, hizmet yapamaz hale geldi. Eski Valimiz Seyfettin Azizoğlu, bu Belediyeler Birliğini, Bartın Vilayetlere Hizmet Götürme Birliğine çevirdi. Bende İl Genel Meclisi Üyesiyken oranın encümeni oldum. Bu iş biraz hızlandı. Mevcut proje üzerinde tadilatlar yapıldı ve şimdide ihale aşamasına geldi. Gene en büyük paydaşlarından bir tanesi Bartın Belediyesi ve bir diğeri de Özel İdare olmak üzere Kaman Köyü’nün arka tarafında bir katı atık bertaraf tesisin ihalesi yapılacak. 

“Mevcut çöplük rehabilite edilecek”

Mevcut yeri de kesinlikle rehabilite ederek turizme kazandırmamız lazım. Mevcut yerde maalesef çok kötü görüntüler var. Bartın’ın en kısa zamanda bu görüntülerden kurtulması lazım.

“Son su tahlilî bulanıklığı tespit etti”

Sağlık İl Müdürlüğümüz belli tarihlerde suyla ilgili tahliller yaptırıyor. En yaptığı tahlillerden bir tanesinde bulanıklığı tespit etmiş. Bununla ilgili raporu da zaten ben birkaç gün sonra açıklayacağım ve göstereceğim.

“İnsanlar artık anketlere bakmıyor, projelere bakıyor”

En iyi anket 31 Mart. 31 Mart akşamı Bartın’ın verdiği kararı herkes görür ve en iyi cevabı alır. Öyle yalan yanlış, dedikodularla ortalığı bulandırma anlamı yok. Siyaset artık şekil değiştirdi. İnsanlar artık anketlere bakmıyor, projelere bakıyor. İnsanlar bizim projelerimizi gördüğünde bu projelerin muhakkak yapılması gerektiğini, Bartın’ın bu projelerle şehir hüviyetine kavuşacağını, bir turizm, öğrenci şehri olacağını söylüyor. Projelerin yapılması için de bize gereken desteği vereceğini ifade ediyor. İnsanlar artık ucuz politikalara inanmıyor.

Cumhurbaşkanımızla sahneye Ercüment Bey mi çıktı?

Sayın Cumhurbaşkanımız 10 yıl aradan sonra Bartın’a geldi ve bana destek verdi. Bu da bizim için çok büyük onur ve gururdu. Cumhurbaşkanımız Bartın’a AK Parti Teşkilatlarına destek olmak ve benim 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye başkanlığını kazanmam için geldi. Bunun artık başka sözü yok. Sahneye kim çıktı?  Ercümet Bey mi çıktı? Sahneye İl Başkanım, Milletvekilim, AK Parti Belediye Başkan adayları çıktı. Otobüsle beraber gezdik. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar otobüsle bir tek Binali Yıldırım Bey’le gezmişti bir de benimle birlikte gezdi.

Cumhurbaşkanımızla, ayrıca görüşme fırsatımız oldu”

Cumhurbaşkanımız Bartın’daki ilgiden o kadar memnun kaldı ki 4-5 saatini daha Bartın’da geçirdi. Valiliğe gittik ve orada birlikte yemek yedik. Yemekte Bartın’ın sorunlarını konuşma fırsatımız oldu. Yemekten sonra Cumhurbaşkanımızla, ayrıca görüşme fırsatımız oldu. Hem seçimi hem seçim sonrasında gerçekleştireceğimiz projeleri değerlendirdik. Kendisi bana “Seçimi al, seçimden sonra da bu projeleri getir önüme koy” dedi. Yani bana tam destek sözü verdi.

“Cumhurbaşkanımıza bizzat sorunları anlatma fırsatı bulacağız”

AK Parti’de her ay geliştirilmiş başkanlar toplantısı olur. Bu toplantıya il başkanı, ilin belediye başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları katılır. O toplantıda ilin sorunlarını bizzat Cumhurbaşkanımıza anlatır. Bende inşallah bu görev bana nasip olursa her ay Ankara’da Cumhurbaşkanımızla beraber olma ve Bartın’ın sorunlarını anlatma fırsatı bulacağım. Milletvekilimizle birlikte daha güzel bir Bartın yaratabilmek için çalışacağız.

“Belediyeyi aldığımızda kimseyi işten çıkarmayacağız”

Bartın’a artık tek bir kültür merkezi yetmiyor. İnşallah, Belediye olarak da bir kültür merkezini daha Bartın’a biz yapacağız. Bartın çok daha iyi şeylere layık. Çok güzel bir şehir. İnşallah yerel yönetim ve iktidar uyumuyla çok daha güzel işlere birlikte imza atacağız. Ayrıca biz belediyeyi aldığımızda kimseyi işten çıkarmayacağız, tam tersi daha iş kapısı olacağız. Biz Belediyeyi aldığımızda Bartın’ı büyütmeyi, Bartın’da istihdamı arttırmayı, Bartın Belediyesindeki işçi ve memur sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayı değil, ekmek vermek için adayız.

“Polemiğe hiç gerek yok”

Aysu Hanım’da Mehmet Arslan için çalışıyor. Biz şimdi Aysu Hanıma “Mehmet Arslan için çalışma” mı diyeceğiz? MHP’nin milletvekili yok diye böyle bir söyleme hiç gerek yok. Biz bir ekibiz. Bartın’da biz Cumhur İttifakına zarar veren bir davranıştan mümkün olduğunca uzak duruyoruz. Ben hiçbir şekilde bir polemiğe girmek istemiyorum. AK Parti’nin de, MHP’nin de, CHP’nin de, Saadet Partisi’nin de Bartın’da adayı var ve biz yarışıyoruz. İnşallah hepimiz için güzel demokratik bir yarış olur. Polemiğe hiç gerek yok. Biz hizmetlerimizi, projelerimizi anlatacağız.

“Projelerimin taklit edilmesi, konuşulması beni mutlu ediyor”

Projelerimin taklit edilmesi, konuşulması beni mutlu ediyor. Bartın’ın yönünü turizme ve öğrenci şehri olmaya yönelik çevirmesi de beni mutlu ediyor. Bütün adaylarımızın söylemleri de bu yönde. Benim hiçbir adayı taklit etme gibi durumum olamaz, zaten ben öyle şeyi de beceremem. Ben işime bakıyorum. Benim projelerimin yer aldığı kitapçığım baştan beri aynı. MHP, projelerinin yer aldığı fotoğraf albümü gibi bir kitapçık bastırdı. Ciddi bir kaynak israfı.

“Bartın Belediyesi borçlu bir belediye”

Bartın Belediyesi borçlu bir belediye. Bartın Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeler, Bartın halkının oylarıyla, Bartın’ın kaynaklarını yönetmek için o göreve geliyor. Allah bana bu görevi nasip ederse 31 Mart’tan sonra her ay Bartın Belediyesinin bilançosunu kuruşu kuruşuna yapılan bütün harcamalar dahil olmak üzere internet sayfasından yayınlayacağım. Şeffaf bir belediyecilik olacak. Bizim kimseden kaçıracak bir şeyimiz yok. Bartın Belediyesinin 60 milyon TL civarında İller Bankasına borcu var. Daha sonra SGK ve vergi borçları var. Cemal Başkanın söylediği “Borcumuz yok” ifadesi doğru bir ifade değil. Rakamlar zaten mevcut.

“Bartınspor, Bartın’da siyasete biraz malzeme oldu”

Bartınspor, Bartın’da siyasete biraz malzeme oldu. Biz Bartınspor’un siyasete malzeme olmasını değil, 3. Ligde Bartın’ın markası olmasını hedefliyoruz. Bunun için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. O sene bu sene mantığıyla değil, başarıyı bir zaman periyoduna bölerek Bartınspor’un 3. Ligde yer alması için hep beraber çalışacağız. İkincisi Bartınspor’un tesisleşmesi için çalışacağız. Mevcut tesisler zamanında çok güzel tesislerdi ama artık ömrünü tamamladı. Yeni tesislere ihtiyaç var ve yeni tesislerin yeri de orası değil. Bartın’daki tüm spor dalları için bizim projelerimiz var. Bartınspor’u ve tüm spor dallarımızı kapsayacak şekilde mevcut terminalin arkasındaki 50 dönümlük bir alanı planlayacağız. Bartın’da sporu bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

“Bartınspor’u kimseye muhtaç etmeyeceğiz”

 Büyük takımların da kamp yapabileceği bir tesisi Bartın’a kazandırmayı hedefliyoruz. Bartınspor’u biz kimseye muhtaç etmeyeceğimizi söylüyoruz. Arkadaşlar kusura bakmasın ama Bartınspor şuanda  bir dilenci gibi. Bu her zaman böyle oldu. Bartınspor kendi imkanlarını yaratabilmeli ve o imkanlara göre de hareket edebilmeli. Biz inşallah Bartınspor’u düzenli gelirleri olabilecek ve o gelirle de büyüyecek bir kulüp haline getireceğiz. Bugün duyduğuma göre Cemal Bey, “Bartınspor’u belediye spor yapacağım” demiş, bu da benim için güzel olur. Burada da takip ve taklit edilmem güzel olmuş.

“Beni takip etmelerine seviniyorum”

Teleferik projesini Cemal Bey daha önce Aladağ’ına yapıyordu ama bu seçimde TOKİ’ye çevirdi. Son yaptıkların kitapçıkta tramvay projesini de koymuşlar. Beni takip etmelerine seviniyorum valla. Bartın’ın artık İnkumu’nu da kapsayacak şekilde büyük bir il olması lazım. 2 bin 500 kişilik bir öğrenci yurdu yapıldı, mücavir alandı, değildi onu tartıştık. Bartın Üniversitesinin hala su sorunu var. Artık Bartın büyümeli ve kazanmalı.

“Bartın yeni çevre yolu projelendiriliyor”

Planlara bakmazsanız, diğer kurumlarla uyumlu çalışmazsanız “Ben kendi yağıyla kavrulan bir belediyeyim” derseniz bunlar olur. Bunlar şuanda projelendiriliyor. Bartın yeni çevre yolu projelendiriliyor. DSİ tarafından Bartın Irmak Islahı projelendiriyor. Allah bana bu görevi nasip ederse Bartın Irmağı Islah Projesinin en kısa zamanda  bir kısmını gerçekleştireceğiz.”

 

Bakmadan Geçme