Bin sürücüye ceza kesildi

İşte 100 günlük eylem planı çerçevesinde Bartın'da kesilen cezalar...

883 sürücüye emniyet kemeri, 131 sürücüye alkolden, yolcu taşımacılığı yapan ve kural ihlali yapan 4 sürücüyle birlikte toplam 1018 sürücüye ceza kesildi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü 100 Günlük Eylem Planı Denetim Sonuçlarını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce "08 Ağustos-15 Kasım 2018" tarihleri arasında hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında denetimlerin bir önceki yılın aynı dönemine göre %2 artırılarak ölümlü ve yaralamalı kazaların %2 azaltılması ayrıca hız ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliğinin artırılması öngörülmüştür.
49 bin 850 araç kontrol edildi
İlimiz genelinde 2017 yılı belirtilen tarih aralığında 35.293 araç kontrol edilmiş, 2018 yılı ise 49.850 araç kontrol edilmiştir. Denetimlerimizde %41 oranında artış meydana gelmiş, buna bağlı olarak ölümlü trafik kazasında ve yayaya çarpma trafik kazalarında önemli oranda azalış görülmüştür.
İlimizde kazaların azaltılmasına yönelik Emniyet Kemeri, Araç Kullanırken Cep Telefonu kullanımı, Motosiklet Denetimi, Hız Denetimi başta olmak üzere hatalı sollama, hatalı şerit değiştirme, kırmızı ışıkta geçme, standart dışı ışık kullanma, tehlikeli araç kullanma, yakın takip, alkollü olarak araç kullanma ve yolcu taşıyan araçlar üzerinde denetimlerimiz artırılmış, kural hatası yapan araç sürücülerine gerekli trafik idari para cezası uygulanmıştır. Denetimlerimiz bu doğrultuda devam etmektedir.
883 sürücüye emniyet kemeri cezası
Belirtilen tarih aralığında şehir içi ve şehir dışı emniyet kemeri kullanımına yönelik %97 oranında Emniyet Kemeri denetimi artırılmış, 883 araç sürücüsüne Emniyet Kemeri takmamaktan cezai işlem uygulanmış olup,  İlimizde Emniyet Kemeri takma oranının arttığı tespit edilmiştir.
131 sürücüye alkolden işlem
Alkollü  araç kullanmaktan  denetimler %7 oranında artmış, yapılan denetimlerde 131 sürücüye işlem yapılmış ve Sürücü belgesi geçici geri alınmıştır.
Trafik Kazalarını Önleme Planı dâhilinde İlimizde Yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde Algılanan yakalanma Riski Duygusunun Şoför hatalarını gözlemlemek üzere belirtilen tarihler arasında 34 adet yolcu taşıyan araç denetimi yapılmış kural ihlalinde bulunan 4 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmış, bu araçlar üzerinde denetimlerimiz devam etmektedir.
Plan kapsamında Okul Servis Aracı sürücülerine, Okullarda görevli 1200 öğretmenimize, İl Sağlık müdürlüğünde görevli 43 personele Genel trafik eğitimi, trafik güvenliği ve farkındalık eğitimleri verilmiştir.
Yaşam tüneli kuruldu
İlimiz Bartın-Zonguldak girişinde bulunan Polis Noktasına "Yaşam İçin Kısa Bir Mola" sloganıyla "Yaşam Tüneli" kurulmuş, yol kullanıcıları üzerinde davranış değişikliği oluşturulması ve kural ihlalleri konusunda uygulamalı olarak vatandaşlarımıza bilgi verilmektedir.


 

Bakmadan Geçme