Bensiz'e yeni görev

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni görevine atandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Bartınlı Av. Ahmet Bensiz, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlara arama yapılmasına dair kararlar resmi gazetede yayımlandı. 

Alınan kararlara göre 1 Kasım 2015 seçimlerinde Bartın’dan milletvekili adayı olan Bartınlı Av. Ahmet Bensiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevinden, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Bensiz atamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleriyle Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza ve desteklerini esirgemeyen Yılmaz Tunç Bakanımıza müteşekkirim. Yaklaşık 12 yıldır görev yaptığım Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki tüm mesai arkadaşlarıma saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum. Hepsinden helallik diliyorum. Şahsi olarak herkese hakkımı helal ediyorum. Rabbim mahcup etmesin, muvaffak etsin inşallah” dedi 

Ahmet Bensiz kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ahmet Bensiz, 1997 yılında Bartın Şahin Köyü Bodurlar Mahallesinde İmam-Hatip olarak memuriyete başladı. 2003 Ekim itibariyle İstanbul Eminönü ilçesinde 2007 Aralık ayına kadar din görevlisi olarak görevini sürdürdü. 2007 Aralık ayında Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında Hukuk Müşavirliğine, 19 Aralık 2012’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine Hukuk Müşaviri olarak atandı. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Bensiz, orta derece İngilizce ve Arapça biliyor. Bensiz evli ve üç kız babası. 

Bakmadan Geçme