Belediyeden koronaya karşı üst düzey önlem

Tek tek ateşleri ölçülüyor, maske dağıtılıyor...

COVİD-19 salgınına karşılık tedbirlerini artıran Bartın Belediyesi, Belediye hizmet binasına giriş yapan tüm personelin ve vatandaşların vücut sıcaklığını ateş ölçerlerle ölçerken kapalı pazaryeri esnafına maske dağıtıldı.
BELEDİYEDEN ATEŞ ÖLÇERLİ TEDBİR 

COVİD-19 salgınına karşı çalışmalarına aralıksız devam eden Bartın Belediyesi, Belediyesi Hizmet Binası girişinde ateş ölçerle önlem aldı. Bartın Belediyesi tarafından görevlendirilen ekip, belediyeye giriş yapan tüm personel ve vatandaşın elektronik ateş ölçerle vücut sıcaklıklarını ölçüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “ Bartın Belediyesi olarak COVİD-19 salgınına karşılık almış olduğumuz tedbirleri her geçen gün artırıyoruz. Yapmış olduğumuz dezenfekte çalışmalarının yanı sıra belediye hizmet binamızda da çeşitli önlemler aldık. Daha önce vatandaşlarımızın kolayca ulaşım sağlayabileceği alanlara el dezenfektanları yerleştirmiştik. Şimdi ise belediyeye giriş yapan tüm personelin ve vatandaşların vücut sıcaklığını ateş ölçerlerle ölçüyoruz. Her bir vatandaşımızın sağlığı bizler için çok kıymetli. Bunun bilinciyle gereken tüm önlemleri almaya çalıyoruz” dedi. 

PAZARYERİ ESNAFINA MASKE

Tedbir ve önlemleri sürekli geliştiren Belediye ayrıca bugün Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç nezaretinde Kapalı Pazaryeri esnafına maske dağıttı.
Halkın evlerinde kalmalarına yönelik bir kamu spotu da hazırlanarak sosyal medya aracılığı ile çok sayıda vatandaşa ulaştırıldı. “Evinizde Kalın, Sağlıkla Kalın” sloganı ile COVID-19 salgın tehdidine karşı verilen mücadeleye halkın destek olması istendi.

DEZENFEKTAN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tüm kurslara 20 Nisan 2020 tarihine kadar ara verildi. Bartın Kent Müzesi ile Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ise 21 Nisan 2020 tarihine kadar ziyarete kapatıldı. Aynı gün kent merkezinde yoğun şekilde dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere; tüm parklar, piknik alanları, umumi tuvaletler, pazaryerleri, müzeler, belediyeye ait hizmet binaları, Bartın Limanı, tüm duraklar, çöp konteynerlerinde başlatılan bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfekten maddelerle önlem amaçlı dezenfektasyon çalışması 5 gündür aralıksız sürüyor.

Bakmadan Geçme