Belediye tedbirleri aldı, uyarıda bulundu

Bu gece ve yarın etkili olması beklenen kar ve don olaylarına karşı uyarı geldi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 23 – 24 Ocak tarihlerinde Bartın kent merkezinde yağacağı tahmin edilen kar yağışı için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine, göre bugün ve yarın kent merkezinde yağacağı tahmin edilen kar yağışı için Bartın Belediyesi olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. 3’ü kar küreme aparatlı olmak üzere 7 kepçe, 1 grayder, 1 Otomatik Tuzlama Kamyonu, 1 manuel tuzlama kamyonu, 2 kar küreme kamyonu, 5 kamyon, 1 traktör, 1 kar püskürtme makinesi, 2 ton solüsyon malzemesi, 50 ton tuz, yeterli miktarda kum ve 300 personel ile teyakkuz halinde beklemedeyiz. Olağanüstü yağış olması halinde araç ve personel sayısını ihtiyaca göre artırmak üzere gerekli planlamalarımızı yaptık. Görevli personelimize kolaylıklar dilerim” dedi.

SU SAYAÇLARI DONABİLİR, DİKKAT

Önümüzdeki Cuma, Cumartesi ve Pazar günü hava sıcaklıklarının -4 dereceye kadar düşmesi beklendiğinden belediyeden yapılan uyarıda,
“Kış Mevsiminde bulunmamız ve havaların aşırı soğuk gitmesi nedeniyle su sayaçlarının donmaması için vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almaları, donmuş olan su sayaçlarının üzerine sıcak su dökerek açmamaları, ayrıca patlamış olan su sayaçları için belediyemize müracaat etmelerini rica olunur" denildi.

Bakmadan Geçme