Beklenen sistem gelirse afet

Önce aşırı sıcaklık, ardından doğudan gelen canavar!

Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ülkemizin kuzey ve batısında mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Bartın'da önümüzdeki hafta hava sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkacak. Sıcak havanın ardından dondurucu soğuklar ve kar kapıda.
Şiddetli Soğuklar ve kar kapıda
Taminlere göre önümüzdeki hafta sonunda dondurucu soğuklar ve kar bekleniyor.
Yaptığı isabetli tahminlerle dikkat çeken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den çok dikkat çeken uyarı niteliğinde tahminler geldi. Ökten, "Gerçekten Zonguldak ve Bartın Türkiye'nin kar konusunda en uygun konumunda. Her sistem onlara yarıyor."diyerek #dogudangelencanavar etiketi ile yaptığı paylaşımda Ülkemiz şiddetli bir tipi tehdidi altına girebilir. Önlem alınması zorunludur. Can kayıpları olabilir" diyerek aşırı soğuklara ve kar yağışına dikkat çekti.
Kar haritasının şekillenmeye başladığını belirten Ökten, "sistemler an itibariyle netleşmeye başladı ve kar ayın 13'ünde İstanbul'dan başlıyor. 1987 kışını hatırlayın, önümüzdeki haftasonu olağanüstü şeyler olabilir.Torunlarınıza anlatacağınız günler geliyor."dedi.
Bartın kar rekorunu kıracak!
Sistemin girişini 13 Şubat olarak yaklaşık 1 ay önce haber veren Ökten, böyle gelirse Zonguldak ve Bartın kar rekorunu kesinlikle kıracaktır diyerek yoğun kar yağışı tahmininde bulundu.
Meteoroloji kayıtlarına göre Bartın'da en yüksek kar kalınlığı 03.01.1983 yılında 109 cm olarak ölçülmüş. Hafta içi bir liste yapacağını söyleyen Ökten, "Her şehir için beklenen kar miktarını yazacağım. Ankara ve İzmir de kar alacak" diyerek heyecanlandıran tahminlerde bulundu.
Yoğun kar uyarısı elektrik kesintilerini hatırlatıyor
Gelecek olan şiddetli soğuk sistemin hafta içinde netleşmesi bekleniyor. Bartın'da kar yağışı sonrasında yaşanan ve bir hafta süren elektrik kesintileri vatandaşı bezdirmişti. Yapılan uyarı ilk olarak akıllara kesintileri getirdi.
Bekleyip göreceğiz, görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Bakmadan Geçme