Başsavcı Aydemir, hukuk ve adalet dersi verdi

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, öğrencilere hukuk ve adalet dersi verdi.

Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Bartın’da “Hukuk ve Adalet" dersleri veriliyor.

Bu kapsamda öğrencilere ders veren Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir,  "bugün çocuklarla bir araya gelerek hukuk ve adalet dersimizle ilgili hem farkındalık hem de  çocuklarımızda daha bu yaşta başlayan bu süreçte adalet duygusunun önemini ve değerini kavramaları için  Hukuk ve Adalet konularında tecrübelerimizi anlattık.
Okumanın önemini, eğitimin  önemini, sadece kitap okumak veya ders çalışmanın yanında  ayrıca vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve millet sevgisini anlatmaya çalıştık.
Bu derslerle öğrencilere, hayatların her döneminde adil olmalarını sağlamak, adaletli bir yaşam kurmalarını temin etmek ve adalet ve hukuka saygısını arttırmayı amaçlıyoruz. 
Bu kapsamda Bartın İmam hatip okulunda 6., 7. ve 8. sınıflardaki öğrencilere bu ders seçmeli olarak verilmeye başlandı.
Her gün farklı okulları ziyaret ederek bu derse katılım sağladıklarını ifade eden Başsavcı Aydemir, tüm öğrencilerin derse ilgi gösterdiğini söyledi. Aydemir, öğrencilere hukuk ve adalet dersinin önemi, suç nedir, suça sürüklenme nasıl gerçekleşir, hakim ve savcıların görevleri nelerdir, konuları hakkında okullarda konferans verilirken, öğrencilerimize de bu  ders ve konular hakkında bilgiler verildi.

Bakmadan Geçme