Başkent'ten hem açıklama, hem mesaj

Tepkilerin odağındaki firmanın özrü kabahatinden büyük!

Bartın'da yoğun kar yağışı ile başlayan ve 4 gündür köylerde devam eden elektrik kesintileri sonrası tüm tepkileri üzerine çeken Başkent Elektrik yazılı açıklama yaptı ve tüm abonelere özür mesajı gönderdi. Firma kar yağışını afet olarak değerlendirdi. Özür mesajı "Değerli Bartınlılar, afet koşullarında yaşanan arızaların giderilmesi için tüm imkanlarımızla 7/24 mücadele ediyoruz. Tüm arızalar giderilene kadar gece gündüz mücadelemiz devam edecek. Zorlu afet koşullarında yaşanan elektrik kesintisinden dolayı özür diler, sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz."                    Enerji arzı için 1,5 metrelik karda Başkent EDAŞ ekiplerinin zorlu mücadelesi sürüyor

Bartın’da etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışıyla birlikte ağaçların elektrik hatlarına devrilmesiyle yaşanan arıza ve kesintilere müdahale için Başkent EDAŞ ekiplerinin -15 derecedeki zorlu mücadelesi devam ediyor. Kar afetiyle mücadele eden ekipler kapanan yollarda ekipmanları araçsız olarak kendi imkanlarıyla taşıyor. Bartın’da yoğun fırtınayla beraber etkili olan aşırı kar yağışı ve buzlanma, enerji arzında kesintileri de beraberinde getirdi. Bölgede birçok noktada ortaya çıkan arızalar Başkent EDAŞ ekiplerinin zorlu şartlar altındaki yoğun çalışmaları ile tespit edilip giderilmeye çalışılıyor. Zorlu kış koşullarında ve arazi şartlarında arızalara müdahale etmeye çalışan ekipler araçların erişemediği noktalara ekipmanlarını sırtlayarak taşıdı. Kimi bölgelerde 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı altında orman içerisinde elektrik nakil hatlarına ulaşmaya çalışan ekipler çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Zorlu Mesai Sonuç Veriyor

Başkent EDAŞ kar nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide, 65 arazi aracı ve 140 saha personeli ile çalışmalarını devam ettiriyor. Arıza sebebiyle enerjisiz kalan 850 trafo sayısı 381’e indirilirken arızalara müdahale personelin özverili çalışmalarıyla sürüyor. Bölgesindeki 7 milyondan fazla nüfusa hizmet vermenin sorumluluğu ile değer katan çalışmalara imza atmaya, uzun vadeli planlarla yatırımlarını hayata geçirmeye devam eden Başkent EDAŞ’ın saha ekipleri, zorlu kış şartları ile mücadele ederken 24 saat aralıksız görevde kalarak, arıza ve kesintilerin giderilmesi adına çalışıyor. (Dipnot:Açıklamada -15 derecenin nasıl hesaplandığı kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Halbuki sadece -5 dereceye düştü sıcaklık)

Bakmadan Geçme