Başkan Hakkında Mahkemeden karar çıktı

Ağır ceza mahkemesindeki davada karar verildi…

Bartın’ın Hasankadı Beldesinde şimdiki Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu tarafından önceki seçimlerden sonra belediye başkanı seçilen Z.E. ve personel hakkında açılan zimmet, evrakta sahtecilik ve görevini kötüye kullanma davasında hapis cezası verildi.
 
ESKİ BAŞKAN Z.E VE ÇALIŞANLAR HAPİS CEZASI ALDI
 
Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada eski Belediye Başkanı Z.E., Fen İşleri Müdürü B.K. ve Memur A.Ö. hapis cezası aldı.
 
Eski Belediye Başkanı Z.E.’nin zimmet suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün, resmi belgede sahtecilikten 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı, görevi kötüye kullanma suçundan ise aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenmesine karar verildiği öğrenildi.
 
Eski Başkan Z.E.’nin döneminde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan B.K.’nın da zimmet suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün, resmi belgede sahtecilikten 3 yıl 4 ay, görevi kötüye kullanma suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.
 
Belediyede memur olarak çalışan A.Ö. ise görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.
 
Ceza alanların Mahkemenin verdiği kararı temyize götürerek itiraz edecekleri öğrenildi.
 
ŞİKÂYET KONUSU YAKIT ALIMI
 
İddianamede, herhangi bir resmi görevlendirme yapılmadan üçüncü kişilere yakıt aldırmak, bunların belediye araçları tarafından kullanılmış gibi göstermek, bu belgeleri sahte olarak düzenlemek suretiyle Zimmet, görevi kötüye kullanmak ve resmi belgede sahtecilik suçlarından haklarında dava açılmıştı.
 

Bakmadan Geçme