Başkan Cemal Akın Niyetini Açıkladı

Herkesin merak ettiği soruya bakın ne cevap verdi! Belediye Başkanlığı mı, Milletvekilliği mi?

Başkanlıkta bir dönem daha
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’daki yerel ve ulusal basında görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gazhane Parkında düzenlenen kahvaltıda Akın, millet teveccüh gösterirse bir dönem daha belediye başkanlığını yapmak istediğini söyledi. İleriye dönük hedefleri olduğunu ifade eden Akın, “Bana milletvekilliği mi belediye başkanlığı mı diye sorsalar ben belediye başkanı olmak istiyorum derim. Milletimiz tekrar teveccüh gösterirse ve Allah’ta nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmayı düşünüyorum” dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’daki yerel ve ulusal basında görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gazhane Parkında düzenlenen kahvaltıya gazetecilerin yanı sıra MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı. Sohbet havasında geçen kahvaltıda Akın, millet teveccüh gösterirse bir dönem daha belediye başkanlığını yapmak istediğini söyledi. Hiçbir zaman hiçbir yerde milletvekili adayı olmak istediğini söylemediğini ifade eden Akın, “Milletimiz tekrar teveccüh gösterirse ve Allah’ta nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmayı düşünüyorum.  Bir dönem daha seçilirsem Bartın’ı ileriye taşıyacak işler yapmam lazım. Bana milletvekilliği mi belediye başkanlığı mı diye sorsalar ben belediye başkanı olmak istiyorum derim.  Önümüzdeki dönem milletvekili adayıyım diye hiçbir yerde konuşmadım ve hiçbir yerde demedim. Ben esas hizmet adamıyım.  Benim ömrüm milletimize hizmet etmekle geçti. Hangi görevdeysem ve o gören neyi gerektiriyorsa onu yaptım. İl başkanlığımda da merkez yürütme kurulu üyeliğimde de milletimize hizmet ettim. Bu millet bizim.  Kaldı ki ben milletime ileride bir yere gelirim bana bir şey verilir diye de hizmet etmedim. Bu gönül meselesi. Ben bu millete hizmet etmekten zevk alıyorum” dedi.
18 UYGULAMASI YAPILACAK
Bartın’da gerçekleştirmek istediği projeler hakkında bir takım bilgiler veren Cemal Akın, ilk olarak şehir merkezindeki en büyük sorunların başında gelen imar konusuna değindi. Bartın’da çeşitli noktalarda 18 uygulaması yapacaklarını dile getiren Akın, “Bartın’ın il olmasıyla birlikte nüfusta ani bir patlama meydana geldi. Bartın şehir merkezi buna göre planlanmamış.  Biz göreve geldiğimizde şehir merkezinin nüfusu 47 bindi. Şimdi 70 bin.  Nereden baksanız iki kat bir nüfus var. Bu şu demek nüfusla birlikte sizin hizmet vereceğiniz insan sayısı arttığı gibi hizmetlerinizin de iki kat artması demek. Biz bu durumu yeni imarla birlikte aşmaya çalışıyoruz. Ağdacı bölgesinde 18 uygulaması gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamayı sadece orada değil. Bartın’ın çeşitli noktalarında yapmak istiyoruz. Çünkü imara açılabilecek bakir alanlar var. Ama biz bunu yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izin verdiği ölçüde yapacağız” şeklinde konuştu.
HİSSELİ PARSELLER MÜSTAKİL PARSELLER YAPILACAK
Aynı şekilde imarda hisseli parsel sorunu yaşadıklarını kaydeden Akın, “İmarla ilgili başka bir sıkıntımız daha var. Karaköy Kıran mevki, Esentepe dere mevki, Aladağ’ın aşağı yukarı 3’te 1’i, Balamba tarafının bir kısmı, Tuna Mahallesinin bazı yerlerinde hisseleri parseller üzerine 20, 30 tane ev var.  Böyle olunca kimse “Yerim var” diyemiyor. “Evim var” zaten diyemiyor.  İlk etapta bu parselleri müstakil parsel haline getireceğiz.  Şuanda asıl hedefimde bu var. İlk başta o insanları mülkiyet sahibi yapmam lazım. Bunu da ancak revizyon planında gerçekleştirebilirim.  2 yıldır bunun üstüne çalışmalar yapıyoruz. Ben bu görevde gelip geçiciyim. Bugün belediye başkanlığı görevini ben yürütüyorsam yarın bu görevi seçilen bir başka belediye başkanına devredeceğim. Bunun için benim hedefimde her zaman Bartın için ileriye dönük bir şeyler yapma var” ifadelerinde bulundu.
113 VE 125 BİN METREKARELİK ALANLARDA ÇALIŞMA YAPILACAK
Park ve bahçelerde de bir takım çalışmaları yapacaklarını dile getiren Akın, “Park ve bahçeler için TOKİ’nin orada 113 dönüm yer var. 25 bin metrekaresi ağaçlık alan. Bu alanda sabah gelen bir kişinin akşama kadar ailesiyle güzel vakit geçirebileceği bir alan yapmak istiyorum. 125 bin metrekarelik bir alan da Aladağ’ın da bulunuyor.  85 bin metrekarelik fidanlık alanı da mevcut. Bu alanlarda çalışmalar yapmak istiyorum.  Hava lokalinin bulunduğu yerde 5 katlı, eski öğretmen evinin orada da 4 katlı bina yapmak istiyorum. Bu yerleri da rantta dönük değil vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği şekilde yapmak istiyorum” dedi.
SU DA 45 MİLYON TL’LİK BİR PROJE DAHA
Şuanda Devlet Su İşleriyle birlikte Ulupınar’da bir su çalışması daha gerçekleştirdiklerini belirten Akın, “Bartın’da alt yapı anlamında tüm çalışmalarımız bitti. Kanalizasyon sorunumuz kalmadı. Arıtma tesisimiz hizmette. Doğalgaz çalışması bitti. İnkumu’nda kanalizasyon sorunu bitti. Suyla ilgili hemen hemen bir sorunumuz kalmadı. Şuanda Devlet Su İşleriyle birlikte Ulupınar’da bir su çalışması daha gerçekleştiriyoruz. 600’lük boruları 900’e çıkarıp arıtmasını yaparak suyun potansiyelini saniyede 600 metreküpe çıkarmak istiyoruz. Bunu yaptığımızda Bartın’a günde 43 bin ton su gelecek. Ulupınar’da saniyede 2 bin metreküp su mevcut. Yani bu şu anlama geliyor. Bizim aldığımız suyun 10 katı kadar Ulupınar’da su kapasitesi mevcut. Bu projenin bize tahminen maliyeti ise 45 milyon TL olacak. Şuanda proje çalışması devam ediyor. Bittiğinde ihaleye çıkılacaktır.  Proje hayata geçtiğinde ise Bartın küresel ısınma bile olsa 60, 70 yıl su sorunu yaşamayacak. Bu hem devletin hem de bizim projemiz” şeklinde konuştu.
TRAMVAY PROJESİ 1000 VE 1/5000’LİK İMAR PLANINA DA KONULACAK
Üniversite ile şehir merkezi arasında yapılması düşünülen tramvay projesine de değinen Cemal Akın, son olarak “Bir dahaki dönem hedefimde bu proje var. Yani ben belediye başkanlığını bıraktığımda Bartın’ı sorunu en az olan il olarak bırakmak istiyorum. Çünkü hiç sorunsuz bir il olmaz. Üniversite ile şehir merkezinde arasında tramvay projesi benim projelerim arasında var. Yalnız burada şunu belirtmek istiyorum. Ben bu projeyi yapacağım demedim. Planlayacağım dedim. Bu çalışmayı 1/25.000’lik imar planına koydurdum. Aynı projeyi şimdi 1 /1000 ve 1/5000’lik imar planına da koyduruyorum. Projenin ne zaman hayata geçeceğini bilemem ama bir projeyi planlamazsanız hiç olmaz. İlla bu projeyi ben yağacağım demiyorum ama planlamak istiyorum. Projenin kime nasip olacağı belli olmaz. Bakarsın bize nasip olur” açıklamasın da bulundu.
Cemal Akın kahvaltı sonunda ise basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


 

Bakmadan Geçme