Başkan Akın, Gaziantepliler İle Kahvaltıda Buluştu

Belediye Başkanı Cemal Akın, Gaziantep ve Çevre İller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleşen programa Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Gaziantep ve Çevre İller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Kırşanlı, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Programda oda yöneticilerinin talep ve önerilerini dinleyen Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca Bartın Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın,”  Bartın Belediyesi olarak ilimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar ilimiz için büyük önem arz eden birçok projeyi hayata geçirdik. Gerek alternatif su hattının ilimize kazandırılması, gerek ilimizde ki hava kirliliğin azaltılması, gerekse de Bartın Irmağı’nın kanalizasyondan kurtulması gibi birçok projeyi tamamlama aşamasına geldik. Doğalgaz çalışmaları kapsamında bozulan araç yollarını ve kaldırımları da sil baştan yenileyerek şehrimize daha güzel bir görünüm kazandırıyoruz. Bugün itibariyle 400 km’den fazla yol, 600 km’den fazla kaldırım yaptık.  Bu çalışmaların yanı sıra ilimize yeni sosyal alanları kazandırılması adına da birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yalı Sevgi Parkı, Gazhane Kültür Parkı, Karaçay Piknik Alanı gibi birçok projelerimiz tamamlandı. İlimizin tanıtımı için büyük önem arz eden Kent Müzesi’ni de 27 Ocak 2018 tarihi ile halkımızın hizmetine sunduk. Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezimizde Mayıs Ayı gibi hizmete girecek. Geçen sene İnkumu Sol tarafta başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışması bu sene İskele Mahallesi’nde devam ediyor. Yaz Mevsiminde binlerce vatandaşımızın ağırlayan bu güzel tatil beldemizin tüm altyapı sorunlarını çözerek çok daha güzel bir üstyapıya kavuşturuyoruz. Bu çalışmaları yaparken Belediyemize ait araç, ekipman ve binalarımızı da genişletmeye devam ediyoruz. İtfaiye Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binalarımızı Sanayi Sitesi’ne taşıdık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü binamızı ve Serasını da aynı bölgeye taşımak üzere başlatmış olduğumuz çalışmamız da sona geldi. Sosyal, kültürel ve sportif alanlarda halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.  2017 senesi itibariyle açmış olduğumuz kurs, spor kulüpleri ve kültürel etkinliklerden 2500 vatandaşımız faydalandı. Bu sayıyı daha da yukarılara çıkartmak amacındayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada emrinize amade olduğumuzu bilmenizi istiyor, katılımız için teşekkür ediyorum” dedi.


Bakmadan Geçme