Başhekim protesto edilip istifaya çağrıldı

Bartın Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları ve vatandaşlar tarafından Başhekim Dr. Abdullah Danışman protesto edildi.

'Bartın halkı sağlık çalışanları ile el ele hastanesine sahip çıkıyor' yazılı pankart açan sendika üyeleri ve sağlık çalışanları, 'Başhekim istifa' sloganları atarken vatandaşlar bayraklar ile destek verdi.
Hastane önünde basın açıklaması yapan Sağlık Sen Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, başhekimin 4 ay önce göreve atanmasının ardından 78 olan uzman doktor sayısının 70'e düştüğünü, sağlık çalışanlarının huzursuz olduğunu, ultrason çekimlerinde 2 aya randevu verildiğini belirterek başhekimi istifaya davet etti.
 
SAĞLIK HİZMETLERİNE ZARAR VERDİ
 
Başhekimim hastaneyi korku hastanesine çevirdiğini ve sıkıntılarını anlatanları, dinlemediğini belirten Sağlık Sen Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş aaçıklamalrına şöyle devam etti.
“2017 yılında 78 olan uzman hekimimizin sayısı bugün 70'e düştü. Birçok yardımcı sağlık çalışanı gidiyor. Ultrason çekimleri 2 aya randevu verilmeye başlandı. Günlük muayene sayıları yüzde 50'ye düştü. Hastanenin doluluk oranları yüzde 30'a düştü. İl dışına sevk oranları yüzde 200 artarak, hastalar yolda mağdur edildi. Tayin isteyen birçok sağlık çalışanı var. Bir başhekim 4 ay boyunca bir hastaneye, bir sağlık hizmetine ne kadar zarar verebilirse yaptı. Ey başhekim seni halkıma ve sağlık çalışanlarına şikâyet ediyorum. Başhekim arkadaşlarıma 'İrlandalı' diyor, ihanetle suçluyor. Arkası kuvvetliymiş, herkesin arkası var. Tehditle sağlık çalışanlarını hizaya getireceğini beyan ediyormuş. Soruyorum başhekime, sağlık hizmeti, sağlık çalışanı ile yapılır sen biliyor musun? Huzurun olmadığı yerde başarı olmaz. Çalışanların aileleri var, dostları var. Hepimizin Allah'ı var. Bırakın çalışanları tehdit etmeyi, bırakın çalışanlarla uğraşmayı. Yazıklar olsun" dedi.
 
İL MÜDÜRÜ DURSUN KOÇ’A DA TEPKİ
 
Açıklamasında Sağlık İl Müdürüne de durumu anlattığını belirten Naci Durmuş, “dediği tek bir şey var elini ovuşturdu, biraz daha karıştıracağım, sonra bende görevimden istifa edeceğim. Yahu gideceksen git de daha çok neyi karıştıracaksın? Ne istiyorsun” diyerek Sağlık İl Müdürü Dursun Koç’a da tepkisini dile getirdi.
Basın açıklamasında hastane başhekimi ve yönetim istifaya davet edilirken kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 

 

Bakmadan Geçme