Bartınlı usta 4 çeker arazi aracı yaptı

Bartınlı motosiklet tamircisi, köyde kullanmak ve ava gitmek için kendine dört çeker araç yaptı.

Bartın’ın Yeşilkaya Köyü Horoz mahallesinde ikamet eden, motosiklet ve tarım aletleri tamirciliği yapan 33 yaşındaki Orhan Bakır,  köyde karlı ve bozuk yollarda kullanmak için dört çeker arazi aracı yapmayı başardı. Boş vakitlerinde köydeki garajında 6 ay gibi bir sürede çalışarak kendi cipini yaptı.
 
AVA GİTMEK İÇİN DÖRTÇEKER ARAÇ YAPMAYA KARAR VERDİ
 
Tamamen kendi imkânları ve sanayideki arkadaşlarının yardımıyla motor ve şanzıman parçalarını toplayan Bakır, diğer parçaları da üreterek yürüyen aksamı tamamladı. Daha sonra demir sacdan dış kısımları tasarlayarak ortaya cip tarzı dört çeker bir araç çıkardı.
 
ARACA ÖLEN KÖPEĞİNİN ADINI VERDİ
 
Orhan Bakır, Bartın Olay’a yaptığı açıklamada, geçmişten beri dörtçeker arabaya merakı olduğunu söyledi. Ava gitmek ve köyde kullanmak için kendine araç yapmaya karar verdiğini anlatan Bakır, şunları söyledi:
"Aracımın ismini, ölen av köpeğimin ismi olan ‘Ateş 4x4 aracı canavarı’ olarak belirledik. Aracımızı 6 ay gibi sürede tamamladım. Şase ve demir aksamı komple sanayide yaptık. Tofaş’ın 1.6 motorunu ve 5 ileri şanzımanını kullandık.  Arazi olarak lada niva şanzımanını kullandık. Arka ve ön süspansiyonlar amortisörlü ve makaslı. Yapımında emeği geçen motorcu, elektrikçi gibi tüm usta arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aracımız aynı zamanda LPG’li. Tamamen el yapımı bir araç yaptık ve maliyeti 15 bin TL’yi buldu.”
 
TAM BİR ARAZİ CANAVARI
 
Orhan Bakır’ın yaptığı araç dört çekerli olması sayesinde zorlu arazi koşullarında engel tanımazken aracını, köyde tarladan fındık taşımak için ve aynı zamanda ava gitmek için kullanıyor.


 
 

Bakmadan Geçme