Bartınlı denizci o anları anlattı

Hafter güçlerinin alıkoyduğu Bartınlı gemici Muhsin Erduran yaşadıklarını anlattı...

Libya'da darbeci Hafter güçleri tarafından alıkonulan gemide baş mühendis olarak görev yapan Bartınlı denizci Muhsin Erduran yaşadıklarını Bartın Olay' anlattı.
BIRAKMAK İÇİN PARA TALEP ETMİŞLER
Yaklaşık 12 saat Hafter güçleri tarafından alıkonulan 3 Türk denizcinin özellikle seçildiğini belirten Muhsin Erduran şunları söyledi;
"Malta'dan Mısır'a seyir yaparken Libya civarında Derna bölgesinden geçerken bu hafter güçleri yasak bölgeye girdiniz diye tuttular bizi. Kendi kafalarına göre bölge tutmuşlar, yasak bölge ilan etmişler buraya giren bütün gemileri tutuyorlarmış.bizde hava kötü diye sahile 12 mil kadar yanaşmıştık
bölge diye tuttular bizi. Pasaport ve liman cüzdanlarımızı alarak biz 3 türk gemiciyi sorgulamak için dışarı merkezleri ne götürdüler.
12 saat kadar tuttular ve sorguladıktan sonrada gemiye bıraktılar. Şirketimizden yüklü miktarda para istediler ve şAllah razı olsun şirketimiz kısa zamanda istenilen parayı verdi ve bizi serbest bıraktılar. Türkiye'den yetkililer araı ve devletin tüm birimlerinin arkamızda olduğunu hissettirdiler. Herkese teşekkür ediyoruz."
Kargo gemisinde herşeyin yolunda olduğunu belirten Erduran, yaklaşık 15 gün sonra kısmet olursa Türkiye'ye döneceklerini söyledi.
Muhsin Erduran, merak edip arayan soran ve mesaj atan herkese teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme