Bartın'da vaka sayısı ne durumda

Komşumuz olan Karabük'te vaka sayısında büyük artış yaşanıyor

Bartın’da vaka sayısındaki artış yavaşlamış görünüyor.

Koronavirüs salgını ile başarılı bir şekilde mücadele eden Bartın’da haziran ayı ile birlikte normalleşme sürecinde vakalarda artış yaşanıyor

COVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında Kontrollü Sosyal Hayat olarak adlandırılan yeni normalleşme adımları sonrası yaşanan vaka artışlarından Bartın’da nasibini aldı.  

VAKA SAYISI 17’YE YÜKSELDİ

Özellikle il dışı kaynaklı olan ve tekstil fabrikasında görülen vakalar sonrasında Bartın’da pozitif vaka sayısının 17’ye kadar yükseldiği öğrenildi.

Geçen hafta artan vakalar nedeniyle kapanan tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 400 kişiye test uygulandı. Teması olanlar ve covid-19 testi pozitif çıkanlar haricinde tekstil fabrikası bir haftalık aranın ardından Pazartesi itibari ile yeniden üretime başladı. Tekstil fabrikasında şu ana kadar toplam 7 kişide pozitif vaka görüldüğü öğrenildi.
Özellikle il dışından gelenler için uygulanan karantinanın kalkmış olması, maskesiz temas, sosyal mesafe ve hilyene dikkat edilmemesi vaka sayılarının artmasına sebep oluyor.

KARABÜK’TE VAKA PATLAMASI YAŞANIYOR

Komşumuz Olan Karabük’te Vaka Sayısı 80’in Üzerine Çıktı
Hastanede yatan vaka sayının 80’in üzerinde olduğun vurgulayan Karabük Valisi Fuat Gürel, "Bunların birçoğunun semptomu yok. Geçenlerde 54 yaşında bir vatandaşımız rahmetli oldu, belli yaşın üzerindeki insanlar ve kronik hastaların bu vakalarda kaybedildiği düşünülüyordu, maalesef böyle bir vakada karşımıza çıktı. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa inşallah çok kısa bir süre içerisinde bu virüsten hem il hem de ülke olarak kurtulmuş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme