Bartın yoğun kar altında

Yoğun kar yağışı sonrasında kapanan yollar açılıyor

Bartın’da iki gündür etkili olan kar yağışı sonrasında şehir beyaz örtü ile kaplandı. Aralıklarla tipi şeklinde yağan kar sonrasında yüksek kesimlerde yarım metreyi buldu. Kar nedeniyle kapanan yollarda özel idare ve karayolları ekipleri hiç durmaksızın yol açma çalışmalarını sürdürüyor. 

İl Özel idaresi 49 personel ve 26 iş makinası ile köy yollarında kar mücadelesini sürdürüyor.

Ayrıca, özel idaresi tarafından 22 köy muhtarına karla mücadele için kar bıçağı verildi. Köylerde muhtarlıklar da traktörlerle karla mücadeleye katkıda bulunuyor.

Karla mücadele çalışmaları ÖZKARKOM, Jandarma, AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi ile koordineli olarak yürütülüyor.

KARDA ÖNCELİKLİ AÇILACAK YOLLAR

Vatandaşlarımızın hastalık kapsamındaki taleplerinin 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden sağlandığı ve bu tür talepler için 112 çağrı merkezinin aranması gerektiği belirtildi.

Yol açma çalışmalarında Doğum, Hastalık, Diyaliz, Taşımalı Eğitim ve Cenaze durumlarında öncelik sağlanıyor.
BARTIN BELEDİYESİ TEYAKKUZDA
Belediye Başkanı Cemal Akın, "
Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz mahallelerimizde ve ana arterlerde çalışmalarına devam ediyor. Görevli personelimiz, kar yağışı devam ettiği sürece daire Müdürlerimin sevk ve idaresi ile çalışmalarına aralıksız devam edecek. Çalışmaları Başkan Yardımcım Ahmet Kömeç ve Daire Müdürlerim ile birlikte adım adım takip ediyoruz" dedi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yolunda kürüme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme