Bartın yeni çevre yoluna kavuşacak

21 kilometre bölünmüş yol, 3230 metre çift tüp tünel, 10 çift köprü, 6 kavşak inşa edilecek

MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ: “BARTIN’A YENİ ÇEVRE YOLU KAZANDIRIYORUZ”
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Yeni Çevre Yolu ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, proje çalışmaları tamamlandığında yapım ihalesini gerçekleştireceklerini söyledi.
2016’da yatırım programına alındı, proje ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı
Milletvekili Tunç, Bartın’a yeni Çevre yolu yapımını 2016 yılı yatırım programına aldıklarını, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje yapımı ihalesinin ardından proje çalışmalarına başlandığını ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihalesine geçileceğini ve Bartın’a yeni bir çevre yolu kazandırarak, şehir merkezindeki trafiği rahatlatacaklarını söyledi.
21 kilometre bölünmüş yol, 3230 metre çift tüp tünel, 10 çift köprü, 6 kavşak inşa edilecek
Milletvekili Tunç, yeni çevre yolunun 21 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol olarak inşa edileceğini belirttiği açıklamasında proje kapsamında 3.230 metre uzunluğunda çift tüp tünel, 1.200 metre uzunluğunda 10 çift köprü, 6 adet kavşak öngörüldüğünü söyledi.
Bartın-Liman Bağlantısı’nı duble yol yapacağız
Milletvekili Tunç, yeni çevre yolunun liman bağlantısı ile ilgili olarak basına yansıyan açıklamalar ile ilgili olarak ta şunları söyledi. Yeni Çevre yolumuz, Zonguldak-Bartın yolunu takip ederek, yeni yapılmakta olan Arıt yolu ile birleşeceğini belirterek, liman bağlantısı ile ilgili bir problem olmayacağını, Gölbucağı kavşağı ile Bartın limanı arasındaki tek yönlü yolu bölünmüş yol olarak inşa edeceklerini böylece limana ve dolayısı ile İnkumu tatil beldesine giden yoğun trafiğin olduğu yolda da ulaşımı rahatlatacaklarını söyledi.
Milletvekili Tunç, Bartın Özel İdare-Türbe yolu batçıklı köprülü kavşak ve hastane kavşağı bölünmüş yol çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, buradaki çalışmalar tamamlandığında da Bartın’ın eski çevre yolunun standardının yükseltilmesi ile şehir içi trafiğin rahatlayacağını söyledi.


 

Bakmadan Geçme