Bartın Tarihine Işık Tutacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapım çalışmaları devam eden Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

AKIN, “KÜLTÜREL VE TARİHSEL MİRAS ESERLERİMİZE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEYECEĞİZ ”
            Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapım çalışmaları devam eden Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’nde incelemelerde bulundu.
            Yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, görevli personelden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
            Çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’nin yapısıyla, içeriğiyle, teknolojisiyle ülkemizin sayılı müzelerinden birisi olması için büyük titizlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şuan da Vitrin düzenlemeleri, pano yerleştirme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca yerleştirilen kioslara bilgi aktarımı yapılarak denemelere başlandı. “ dedi.
Akın, “İlgili Bakanlığa Başvurumuzu Yaptık”
              Müzenin içeriği hakkında bilgiler Belediye Başkanı Cemal Akın,” 300 metrekare olan zemin katta Bartın’da Yeraltı Zenginlikleri, Milli Mücadele Yıllarında Bartın, İlimizin Kronolojik Tarihi, Şehitler Bölümü, İlimizde Görünen Nadir Canlılar,  Doğal Afetler ve Ulaşım konuları hakkında çeşitli bilgiler fotoğraf, pano ve kioslarla ziyaretçilere anlatılacak. 405 metrekare büyüklüğe sahip olan üst katta ise Bartın Ticaret Hayatı, Bartın’da Gemi Yapımı, Madencilik, Eski Tarihi Esnaflar, Tarihi Bartın Çarşısı, El Sanatları, Kadınlar Pazarı, Bartın’da Mimari Yapı, Bartın Siyasi Tarihi,  Bartın Eğitim ve Sağlık Tarihi, Turizm Bölümü, Spor Tarihi, Basın, Yayın İletişim Tarihi, Kültür Sanat Bölümü ve Bartın Mutfak Kültürü hakkında kioslar, maketler, panolar, fotoğraflar yer alacak. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar Bartın Tarihi hakkında bir çok konuda  bilgiler edinebilecek. Çalışmalarımızda sona yaklaştık. İlgili Bakanlığa başvurumuzu yaptık. Onay bekliyoruz.  Onayın gelmesi ve çalışmalarımızın tamamlanması ile Bartın’da yaptığımız kültürel ve tarihsel miras eserlerimize Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ile bir yenisini daha ekleyeceğiz. Bu güzel projenin şimdiden ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme