Bartın sokaklarında muhteşem coşku

Bartın Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde başlayan Fener Alayı Yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımı altında gerçekleşti. Marşlar eşliğinde meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen binlerce vatandaş burada andımızı akabinde İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu.
Belediye Başkanı Cemal Akın etkinlikte yaptığı konuşmada yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Akın konuşmasında “  Bu akşamki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüşümüzü 7 bin vatandaşımızın katılımıyla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Katılım sağlayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Devlete, Millete Cumhuriyete sahip çıkmak Bartın’da böyle olur. Bu bayrak göklerde dalgalanıyorsa bu ezanlar okunmaya devam ediyorsa bunu 95 yıl önce yaşananlara borçluyuz. Bizler de atalarımızın bu emanetine sahip çıkmalıyız. Bu birlik, beraberlik ve bütünlüğün sonsuza dek sürmesini diliyor, bayrak inmesin, ezanlar dinmesin, vatan bölünmesin diyor tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmasını  “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözüyle tamamladı.

 

Bakmadan Geçme