Bartın merkeze ne zaman kar yağacak?

Gönüllü hava tahmincisi tarih verdi

Bartın'da, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken merkezde ve kıyı kesimlerde yağmur yağdı. Ulus, Kumluca, Hasankadı ve Arıt'ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Rakımı 1030 olan Ulus Pınarbaşı yolu Soğucaksu geçidinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Karayolları bölgede tedbir aldı. 
Bartın için tarih verdi
Gönüllü hava tahmincisi gazeteci Ayhan Acar, kar yağışı altında Bartın merkeze karın ne zaman yapacağı konusunda tahminlerini aktardı. 
 Kar yağışı konusunda 20 Aralık'ın dönüm noktası olacağını belirten  Acar, şunları söyledi; "Batı Karadeniz Bölgesinde Kıyılar dahil önümüzdeki 21 Aralık Salı günü kar yağışları başlayacak. Örneğin kıyı kesimde bulunan Bartın ve Zonguldak'ta gündüz hava sıcaklığı -2,-3 derecelere kadar düşecek. Bununla birlikte rüzgar yıldız karayel yönlü eseceği için kar yağdığı anda çok üşüyeceğiz. Peki kısa vadede ne olacak, yani önümüzdeki 3-4 günlük periyotta evet kar gelecek ama kıyıdaki şehirlere değil, rakımı en az 500 olan yerleşim yerlerine yağacak. Önümüzdeki sistemden sonra 25 Aralık gibi lodosla ısınmaya başlayacağız. Kısacası yeni yıl akşamı kar beklentimiz yok, ancak Ocak ve Şubat aylarında Kırım ve Rusya üzerinde 3-4 etkili kar yağışı göreceğimizi şimdiden söylemek isterim." 

Bakmadan Geçme