Bartın'ın Sağlık Alanındaki Sorunları gündemde

Uzman doktor eksikliği, çevre illere yapılan sevkler ve yeni hastane inşaatı gündeme geldi.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, "Bartın'ın Sağlık Alanındaki Sorunlarını" Dile Getirdi.

Bankoğlu: "Sağlık yatırımlarının planlaması, yapboz tahtasına döndürülemez. Mevcut hastanedeki eksiklikler giderilmeli ve yeni hastane inşaatı da bir an evvel tamamlanmalıdır."
 
CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmasında, Bartın Devlet Hastanesi'ndeki eksiklikler ile yapımı oldukça yavaş biçimde ilerleyen yeni hastane inşaatına değindi.

CHP'li Bankoğlu, konuşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmadan evvel, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya da mevcut hastanedeki eksiklikler ve yapılması gerekenler konusunda bir rapor sunduğunu, bu husus hakkında görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti. Sağlık, eğitim gibi konuların bir ülkenin "olmazsa olmaz" alanlarını oluşturduğunun altını çizen Bankoğlu, şunları söyledi:

"Özellikle, yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde de bir kez daha gördük ki, "her şeyin başı sağlık". Bakalım, ifade edildiği şekliyle Bartın'da sağlık alanında gerçekten "devrim" mi yapılmış? İlk olarak Bartın Devlet Hastanesi yönünden yaşanan yoğunluk, rahat biçimde hissedilebiliyor. Bu durumun en bariz örneklerinden biri de çevre illere sevk talepleri için bizlere gelen yüzlerce telefon. Bu durumun temel nedenleri de mevcut hastanedeki yetersizlikler ile özellikle uzman doktor eksikliği. Önceleri, il dışından dahi hasta kabul eder konumdayken şimdilerde sıklıkla hasta sevk ediyoruz. 

Diğer bir yandan, elbette ilimize uzman doktorlar da geliyor ancak kısa sürede tayin talep edip gidiyorlar, ne yazık ki; kalışları uzun ömürlü olmuyor. Hastanenin yoğunluğu ve kalabalık oluşu sebebiyle aslında yatarak tedavi olması gereken hastalarımızın pek çoğunun ayakta tedavi edilip gönderildiğini de biliyoruz. İlimiz için, hemşehrilerimiz için gerçekten çok ama çok üzücü."

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, konuşmasında, Bartın'da yapımı oldukça uzun zamandır devam etmekte olan 400 yataklı hastane inşaatına da değinerek sürecin hızlanması gerekliliğine işaret etti ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Bartın'da 400 yataklı hastanenin inşaatı halen devam etmekte, hatta çok az yol alınmış durumda. Söz konusu Hastane'nin ihalesi, 2017 yılında gerçekleştirilmiş. Üzerinden 2,5 seneden fazla süre geçmiş olmasına karşın ciddi bir ilerleme kaydedilememiş. "İhalesi yapıldı, temel atıldı" şeklinde sürekli açıklamalar var ancak herhangi bir icraat yok.

Şu gerçeği de Bartınlı hemşehrilerimin aklından çıkarmaması gerekiyor: 2.000 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, özel sektöre devredilmesi maksadıyla 2 sene gibi oldukça kısa bir sürede çabucak bitirildi. Buradan da anlıyoruz ki, istenilse hastane inşaatı da bu kadar uzamadan, makul bir sürede bitirilebilirdi.

İktidar, millete ve memlekete daha fazla zarar vermemeli. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, sağlık yatırımlarının planlaması, yapboz tahtasına döndürülemez. Devlet'in kaynakları verimli kullanılmalı. Gerileme dönemine girmişken bari herkese hizmet edin.

Dünyanın çeşitli ülkelerine maske yardımında bulunan İktidar, Bartın'daki hastane inşaatını tamamlamak için "ödenek yetersizliği" bahanesine sığınmayacaktır herhalde diye düşünüyorum."

Bakmadan Geçme