Bartın'ın en büyük fabrikası olacak

Arazi tahsisi için imzalar atıldı

Bartın en büyük fabrikasına kavuşacak! Çayırlar köyünde ilk etapta bin 200 kişiye iş imkanı sağlayacak mobilya fabrikasına arsa tahsisi için valilikte imza töreni düzenlendi.
Bartın Çayırlar Köyü Düz Mevkiinde bulunan hazineye ait 200 bin m2 arazide 1.200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı Mobilya fabrikası kurulacak. Dubai merkezli firma olan MNK Mobilya isimli şirket sahin Pakistanlı Muhammet Nazır Khan ile Vali Sinan Güner arasında arazi tahsisi ön izin sözleşmesi imzalandı.
Yapılacak olan yatırım, İlimiz ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak. Mnk mobilya firma sahibi Naxır Khan, başta Vali Güner ve Milletvekili Yılmaz Tunç'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, ilk etapta 400 milyonluk yatırım yapacaklarını ve engel çıkmadığı takdirde bir yıl gibi kısa zamanda fabrikayı faaliyete geçirmeyi plandıklarını belirtti. Vali Güner yatırım için gereken tüm alt yapı işlemlerinin tamamlanması için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Bakmadan Geçme