Bartın için uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji, valilik ve Afad Bartın için uyarıda bulundu

Bartın için Valilik, Afad ve meteoroloji genel müdürlüğü etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulundu. Meteorolojik verilere göre ilimizde bugün ve yarın beklenen şiddetli, yer yer aşırı yağışların 12 saat ve üzerinde etkili olması ve metrekareye 100 kilogram yağış bırakması bekleniyor. Yağışların Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Afad mesaj gönderdi: 

“MGM'ye gore Bartın’da yarın yağışların şiddetli ve aşırı olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu ve fırtınaya karşı tedbirli olun.”

Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Yarın (01.10.2024 Salı günü) Batı Karadeniz'de beklenen yağışların; Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (100 kg/m2/12 saat ve üzeri), Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor” denildi. 

Bakmadan Geçme