Bartın için tersine karantina gündemde

Normalleşme nasıl olacak....

Tersine karantina uygulamasında rol model il Bartın olacak
Kovid-19 salgınında normalleşme süreci bayram sonrası ele alınacak.
Vaka sayısı sıfıra inen illerde tersine karantina uygulaması gündeme gelecek. Son 5 günde yeni vakaya rastlanmayan Bartın bu alanda rol model olacak.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında, Ramazan Bayramı sonrası için yeni uygulamalar ele alındı. Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek. Bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması gündeme gelebilecek.
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; bu kentlerimizde iş yerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbesti sağlanacağı, şehirlerarası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtildi.
BARTIN ÖN PLANA ÇIKIYOR
Salgının son noktaya yaklaştığı iller arasında Bartın ön plana çıkıyor. Bartın Valiliği, kentte son 5 günde pozitif vaka görülmediğini duyurmuştu. Valilik açıklamasında, "73 hastamız taburcu edilerek evlerine gönderilmiş, 21 hastamız taburcu edilmek üzere son test sonuçlarını beklemektedir" ifadelerine yer verilmişti. Buna benzer illerin özel olarak incelemeye alınarak değerlendirileceği belirtildi.
LİSTEDE 15 ŞEHİR VAR
Böylece vaka görülmeyen illerin diğerlerinden korunarak, "tersine karantina" uygulanabileceği kaydediliyor. Şu aşamada bir süreden beri yeni vaka görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerin bu kapsamda olabileceği, bu durumda bulunan il sayısının da 15 civarında olduğu ifade ediliyor.

Bakmadan Geçme