Bartın'ı su sıkıntısı mı bekliyor?

Bartın'ı bekleyen büyük sıkıntı...

Araç tanıtım töreninde şehir merkezini besleyen Ulupınar su hattının kuruduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şuanda şehir merkezinin Çayır Köyünden gelen suyu kullandığını ve bu suyun evlerde içilebilir nitelikte olduğunu söyledi. Akın, “Bu su sayesinde Bartın’da su sıkıntımız yok” dedi.
“Ulupınar su hattı kurudu”
Törende şehir merkezini besleyen Ulupınar su hattının kuruduğunu da açıklayan Akın, “Suyumuzda sıkıntı yok. Türkiye’de çok büyük su sıkıntısı var. Bartın’da son yılın en büyük su sıkıntısı anlamında Ulupınar’da gelen hattımız kurudu. Şuanda orada su yok. Ama çok çükür Çayır Köyünden gelen suyumuzla, oradaki yer altı nehriyle Bartın su sıkıntısı yaşamadı. Herkesin evinden şuanda içilebilir temiz su akıyor. Bazıları toplantılarda “Evlerde içilebilir su yok” diyor ama garibim bunu bilmiyor ne yapsın? Bazen böyle şeyler söyleyebiliyorlar” dedi.
“Layık olmaya çalışıyoruz”
Bartın halkına güçleri yettiği kadar layık olmaya çalıştıklarını kaydeden Cemal Akın, “Kanalizasyon artık Bartın Irmağına akmıyor. Münferit yerlerde akıyorsa o ayrı. İnkumu da dahil olmak üzere artık mikrop yayılmıyor. Bunları Allah nasip etti, çalışan kardeşlerimizle birlikte ve Bartın halkıyla birlikte yaptık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz gücümüz yettiği kadar layık olmaya çalışıyoruz.  Allah bugün ve bundan önce hizmete giren araçlarımızın hepsini kazasız belasız Bartın’a hizmet etmeyi de nasip etsin” şeklinde konuştu.


 

Bakmadan Geçme