Bartın Emniyetini zirveye taşıyan başarı

Araması bulunan 651 şahıs yakalandı, 44'ü tutuklandı...

Bartın’da asayiş ve uyuşturucu suçları başta olmak üzere her türlü suçu ve trafik olaylarını en aza indirmeyi hedefleyen İl Emniyet Müdürlüğü, 2019’un ilk 5 ayında çeşitli suçlardan 651 kişiyi yakalamayı başardı.
 
Yakalanan kişilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken Bartın bu başarıyla 2019 yılının ilk 5 aylık periyodunda 81 il arasındaki başarı sıralamasında 3. Sırada yer aldı. 
651 KİŞİ YAKALANDI, 44’Ü TUTUKLANDI
Bartın’da asayiş ve uyuşturucu suçları başta olmak üzere her türlü suçu ve trafik olaylarını en aza indirmeyi hedefleyen İl Emniyet Müdürlüğü, 2019’un ilk 5 ayında çeşitli suçlardan 651 kişiyi yakalamayı başardı.  Bu kapsamda mala ve kişilere karşı işlenen suçlarda suçun önlenmesi, oluşmuş olan suçun da aydınlatılmasını sağlamak ve suçluları adalete teslim etmek amacıyla Bartın’da ilk 5 aylık dönemde; Silahlı terör örgütüne üye olma,  hırsızlık,  kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı, fuhuşa teşvik ve aracılık, dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti yapma sağlama, tasarlayarak öldürme, alkol ve uyarıcı madde etkisi altında araç kullanma, sahtecilik, borçlunun ödeme şartını ihlali, nafaka hükümlerine uymama yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, başkalarına ait kredi kartlarını kullanmak, hakaret, manevi ve mali haklara tecavüz, tehdit, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kayıp şahıs, şantaj, vergi usul kanunu muhalefet hakkı olmayan yere tecavüz, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kamu kurum ve kuruluşlarının zarara uğratma, hükümlü ve tutuklunun kaçması, iftira, zimmet, mühür bozma, 6284 sayılı kanuna muhalefet, tebliğ karşısında isim ve adresi yanlış bildirimi, başkalarına ait kredi kartını kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, yoklama kaçağı ve görevi kötüye kullanma suçlarından yakalanan  651 kişiden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.  
Hedef önce suç işlenmesini önlemek
Bartın bu başarıyla 2019 yılının ilk 5 aylık periyodunda 81 il arasındaki başarı sıralamasında 3. Sırada yer aldı.  Öncelikli hedeflerinin Bartın’da suçların işlenmesini önlemek olduğunu belirten Emniyet, “Bartın il Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikli hedefimiz ilimizde suçların işlenmesini önlemektir. İlimizde suç ve suçluların faaliyet alanını daraltarak suçun ve suçlunun nefes almasına fırsat vermeden uygulama ve denetimlerimiz aralıksız devam ettirerek asayiş suçlarını, uyuşturucu suçlarını, trafik olaylarını en aza indirmek temel hedefimizdir. Kötülüğü önleme iyiliği hakim kılmak için daima görev başındayız” dedi.

Bakmadan Geçme