Bartın Devlet Hastanesinde bir skandal daha

Bartın Devlet Hastanesinde yaşanan olay 'bu kadar da olmaz' diyeceğiniz türden ama maalesef oldu!

BU VAZİYETTE DOKTOR KAPISINDAN KOVDU
Bartın’da kullandığı ilaçların yan etkisi sonrasında kolu kızarıp şişen bir hasta Bartın Devlet Hastanesi ortopedi doktoru tarafından o vaziyette nereye gidersen git diyerek adeta hastane kapısından kovuldu.
ÇARESİZ HASTA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ
Edinilen bilgiye göre, 66 yaşındaki Ramazan Pehlivanoğlu, başparmağındaki ve bileğindeki ağrı nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi Ortopedi polikliniğine başvurdu. Doktorun verdiği ilaçları kullanan Pehlivanoğlu’nun kolu kontrolden sonra verilen ilaçların yan etkisi nedeniyle kızarıp şişti ve ağrıdan duramaz hale geldi.
Yaşadıklarını Bartın Olay Medya’ya anlatan Pehlivanoğlu şunları söyledi.
“Kolum şişince tekrar doktora gittim. Önce enfeksiyon doktoruna gönderdi beni. Yapılan kontrolde Enfeksiyon ile ilgili bir sıkıntının olmadığı söylenerek tekrar ortopedi doktoruna gittim. Bu sefer cildiye bölümüne gönderdi. Doktor kolumun halini görünce sakın buraya gelme, doktoruna git diyerek kapıdan gönderildim. Yeniden ortopedi doktoru T. A.’ya gittim, derdime bir çare bulması için ne yapayım, cildiye kabul etmiyor, nereye gitmem lazım deyince ellerini havaya kaldıran doktor “nereye gidersen git diyerek” adeta kapıdan kovuldum ve şaşırdım”
ÇARESİZCE YAŞAM TIP MERKEZİNE GİTTİM
Ramazan Pehlivanoğlu, bunun üzerine kolu o vaziyette iken çaresiz bir halde Yaşam Tıp Merkezine gittiğini anlattı.
“Allah razı olsun, yaşam tıp merkezine geldim. Genel Cerrahi Op. Dr. Sadullah Yılmaz beni kabul ederek ilk etapta 25 iğne yazdı, ardından 25 iğne daha yazdı. Bu 50 iğneyi yemek için Zonguldak’ta sağlık ocağı yakınında bulunan bir akrabamın yanında kaldım. Günde 5 iğne, 10 günde 50 iğne yedim. Kolum bu vaziyette son anda kurtuldu.” 
Yaşam Tıp Merkezinde yapılan tedavi sonrası kolu kurtulduğu için bir yandan şükreden Ramazan Pehlivanoğlu,  bir yandan da doktordan Allah Razı olsun diyerek ona dua ediyor.
BİMER’ BAŞVURU YAPTI
Ramazan Pehlivanoğlu’nun kızı bu durum üzerine Bimer’e başvuru yaparak doktordan şikâyetçi oldu.
Şikayetinde, “Ortopedi Doktorun verdiği ilaçla kolunda yanığa benzeyen ağrılı şişlik ile su topladı. Bunun üzerine tekrardan aynı doktora gittiğimizde yan etkisini görünce kullanmasaydınız diyerek bizi odadan kovdu. Bağırarak annemin üzerine yürüdü. Kapı aralıktı ve bu durumu gören insanların önünde 60 yaşındaki annemi rencide ederek herkesin içinde küçük düşürdü. Doktor sıfatıyla müdahale etmesi etmesi gerekirken hiçbir şekilde ilgilenmedi ve yönlendirme yapmadı. Resmen banane deyip bağırdı. Babam şu an 50 iğne ile tedavisine devam ediyor. Hasta haklarını hiçe sayan ve mesleğini kötü bir şekilde icra eden doktor denilemeyecek kadar kötü olan şahıstan şikayetçiyiz. Bizim gibi başkaların da mağdur olmaması ve sağlığının hiçe sayılmaması için gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.
4 GÜN SONRA TELEFON GELDİ HASTANEYİ KARIŞTIRMAYIN
Bimer’a yapılan şikayet üzerine Bartın’da arayan bir yetkilinin, Devlet Hastanesinin isminin karıştırılmamasını istediği ve doktor hakkında gerekli incelemenin yapılacağını söylediği öğrenildi.


 

Bakmadan Geçme