Bartın'dan 2 Lise Ankara'da Sahne Aldı

Fizy 21. Liseler arası müzik yarışmasın'da Bartın'dan 2 Lise Ankara'da sahne aldı.

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu, fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın eleme heyecanı, toplam 164 okuldan 845 öğrencinin sahne aldığı Ankara elemeleriyle devam etti.

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu ve End Productions; fizy sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın 21. yılında, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

 

30-31 Mart tarihlerinde, Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen ve 29 ilden 164 okulun sahne aldığı elemelerde; Bartın’dan 2 lise finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

 

Ankara’da Bartın’ı temsil eden ve yarışmaya ortak grup kurarak katılan Bartın Güzel Sanatlar Lisesi&Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Direc-t’ten Hasret şarkısıyla sahne aldı.

 

845 öğrencinin sahne aldığı Ankara elemelerinde Bartın’ın yanı sıra; Ankara, Adana, Amasya, Aksaray, Ardahan, Batman, Bolu, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Tokat ve Zonguldak’tan gelen öğrenciler, iki gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.

 

Liseli öğrencilerin finale kalmak için bütün yeteneklerini sergilediği yarışmanın, Ankara elemelerinden sonraki durağı, 6-7 Nisan tarihlerindeki, İzmir elemeleri olacak. Elemelerin son durağı İzmir’den sonra, ön jürinin performans değerlendirmesiyle finale kalan okullar belli olacak.

 

Ankara Elemelerinin Performansları fizy’de!

 

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene de fizy ile yaşamaya devam etti. fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, 6 finalist daha eklenecek. Ankara elemelerinde yer alan 164 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak, videolara eklenen "beğen" özelliğiyle internet oylaması yapılacak. Ayrıca, aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatını yakalayacak.

 

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

 

‘’fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması" için, 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı, birbirinden değerli ödüller bekliyor. fizy’den cazip para ödülleri, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından, 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu, yarışmanın ödülleri arasında yer alıyor.

Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL

Okan Üniversitesi’nin eğitim bursları:

%100 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%50 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%30 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

Bakmadan Geçme