Bartın'da oylar yeniden sayılacak mı?

Tunç: 'Oyların yeniden sayılması için elimizde somut delillerimiz var, Bartın halkının iradesine sahip çıkıyoruz.'

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, oyların yeniden sayılması için gerekçeleri ile birlikte İl Seçim Kuruluna ititaz ettiklerini açıkladı.
İşte Tunç'un açıklaması;
BARTIN HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ, BUNDAN RAHATSIZ OLMAMAK GEREKİR.

Bartın Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti 13855, MHP 14024 oy aldı, aradaki fark sadece 169. 
Oyların tamamının yeniden sayılması İçin Merkez ilçe Seçim kuruluna itiraz ettik, Merkez ilçe Seçim kurulu sadece 1562 geçersiz oyun sayımına karar verdi, Sayım sonucu 75 oy Geçerli sayıldı bu oyun 41’i Ak parti’ye yazıldı. 
Oyların tamamının sayılması talebimizi reddeden Merkez ilçe Seçim kurulu kararına karşı İl Seçim kuruluna İtiraz ettik. Somut delillerimiz var, Gerekçelerimiz sağlam, islak imzalı sandık sonuç tutanakları usulüne uygun tutulmamış, Her bir sandık için tespitlerimizi yaptık, İstanbul ilçelerindeki ve değişik ilçe Seçim kurulularındaki oyların tamamının sayılmasına ilişkin kararlarını ve ysk kararını ibraz ettik. 
İl Seçim kurulu sabah toplandı. Bugün karar verecek. 
1562 geçersiz oy da 75 oy geçerli hale gelmişse sandıklarda 39.000 geçerli sayılan oylarda yeniden sayım yapıldığında aradaki 149 farkın Ak parti lehine değişeceği Çok yüksek ihtimal. 
Tek talebimiz, Şeffaflık sağlansın, herkesin huzurunda Oylar yeniden sayılsın, seçmen iradesi en doğru bir şekilde sandığa yansısın.
BARTIN halkının iradesinin en doğru şekilde seçim sonucuna yansıtılmasından korkmamak ve rahatsız olmamak gerekir. 
Her konuşmasında, bizi huzur bozmakla suçlamaya çalışan, manipülasyon yaptığımızı söyleyen, seçim boyunca seviyeli ve belgeli açıklamalarımız karşısında cevap veremeyip, “yalancılıkla, iftira atmakla” suçlayanların bu konuşmalarını kendilerine yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum. Seçim sonuçlarına itiraz en demokratik ve hukuki hakkımızdır, bu hakkımızı kullanarak, Bartın halkının iradesine sahip çıkıyoruz. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, her adayın aldığı oyun 1 tanesinin bile zayi olmasını istemediğimiz için gerekli hukuki başvurularımızı yaptık. Seçim Kurullarının vereceği karara herkesin saygı göstermesi gerekir."
İL SEÇİM KURULU BUGÜN KARARINI AÇIKLAYACAK
Yapılan itirası gözrüşmek ve karara bağlamak üzere İl Seçim kurulunun toplantı halinde olduğu ve öğleden sonra kararını açıklayacağı öğrenildi. Bartın'da tüm gözler İl Seçim kurulunun vereceği karara çevrilmiş durumda.

 

Bakmadan Geçme