Bartın'da okullar için önemli karar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı yeni kararlar açıklandı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bugün Vali Sinan GÜNER Başkanlığında, olağanüstü toplanarak Coronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle aşağıdaki kararları aldı. 
1. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 08 Ekim 2020 tarihinde almış olduğu kararla İl ve İlçe merkezlerindeki okullarda okul öncesi eğitimde normal, ilkokul 1.2.3.4. sınıflar ile ortaokul 8.sınıf ve lise 12.sınıflarda seyreltilmiş ve kademeli olarak 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren eğitim öğretime başlanacağını bildirmiş ayrıca köylerdeki 5., 6. ve 7. sınıflarında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile eğitime başlayabileceğine ilişkin karar verilmiştir. 
Kozcağız merkez hariç köy ve beldelerdeki tüm ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitim yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığının 08.10.2020 tarih ve 14430520 sayılı yazısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda yapılan değerlendirme neticesinde; Kozcağız belde merkezindeki okullar hariç İlimiz genelinde bulunan köy ve beldelerdeki tüm ilkokullar ile ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde, Covid-19 Salgın tedbirlerine uyulması kaydıyla, derslerin tamamında yüz yüze eğitime başlanması kararlaştırıldı.
2.Alınan bu kararlarının sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilmesine, ilgili kurum ve kuruluşlara verilen görevlerin gecikmeksizin ikmal edilmesine karar verildi.


 

Bakmadan Geçme